Narednih dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Created | By: freeradio | December 18, 2020
Narednih dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U Republici Srpskoj narednih dana biće umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa najvišom temperaturom vazduha od pet do 10 stepeni Celzijusovih, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Sutra ujutro i tokom dana biće umjereno do pretežno oblačno, lokalno će biti magle po kotlinama i oko rijeka, na jugu pretežno vedro.

Povremeno će sunčanih perioda biti u centralnim i istočnim krajevima, dok će na jugu i planinama uglavnom biti sunčano.

Tokom dana na jugu će uglavnom biti sunčano, a pretežno oblačno uz rjeđe sunčane intervale u sjevernim i istočnim krajevima, gdje će lokalno biti mjesta sa dužim zadržavanjem magle ili niske oblačnosti i usloviti nižu dnevnu temperaturu od prognozirane.

Vjetar će biti slab i promjenljiv.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus jedan do pet, u planinama oko minus pet, a najviša temperatura vazduha od pet do 10, na planinama od dva, a na jugu oko 13 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 20. decembra, u noći očekuje se djelimično razvedravanje, pa će jutro biti malo hladnije od prethodnih, sa slabim mrazem lokalno.

Ujutru će biti male do umjerene oblačnosti, a na sjeveru i istoku uz maglu oko rijeka i po kotlinama, koja se može duže zadržati tokom prijepodneva.

Tokom dana u južnoj polovini biće umjereno oblačno, a promenljivo uz sunčane intervale u sjevernim i istočnim krajevima.

Uveče će biti pretežno oblačno u većini krajeva, sa uslovima za formiranje magle.
Minimalna temperatura vazduha od minus dva do četiri, u planinama oko minus šest, a najviša temperatura vazduha od pet do 10, na planinama od dva stepena, a na jugu oko 12 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak , 21.decembra, ujutru će biti umjereno do pretežno oblačno, na jugu i centralnim predjelima uglavnom vedro ili uz malu oblačnost, na sjeveru i istoku uz maglu oko rijeka i po kotlinama.

Tokom dana biće promjenljivo do umjereno oblačno uz sunčane periode, na sjeveru i istoku uz moguće zadržavanje niske oblačnosti po kotlinama, u južnim krajevima uglavnom sunčano.

Minimalna temperatura vazduha od minus jedan do pet, u planinama oko minus pet stepeni, a najviša temperatura vazduha od 5 do 10, na planinama od dva, a na jugu oko 12° stepeni Celzijusovih.

U utorak, 22. decembra ujutru će biti umjereno do pretežno oblačno, na jugu sa manje oblaka, na sjeveru i istoku lokalno uz maglu oko rijeka i po kotlinama.

Tokom dana biće promjenljivo do umjereno oblačno, sa dužim sunčanim periodima, i toplije nego prethodnih dana.

Minimalna temperatura vazduha od nula do pet stepeni Celzijusovih, u planinama oko minus četiri Celzijusovih, a najviša temperatura vazduha od pet do 10, na planinama od dva, na jugu i sjeverozapadu oko 13 stepeni Celzijusovih.

10 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017