20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiNarednih dana oblačno i hladno, uz susnježicu i mraz

Narednih dana oblačno i hladno, uz susnježicu i mraz

 U Republici Srpskoj sutra se u većini krajeva očekuje oblačno i hladno vrijeme sa mrazem, u četvrtak i petak, 3. i 4. decembra, kiša i susnježica, a u subotu, 5. decembra, obilnija kiša, rečeno je Srni u Hidrometeorološkom zavodu Srpske.
Sutra se od zapada preko jugozapada do juga očekuje oblačno vrijeme mjestimično sa kišom, na planinama snijegom i ledenom kišom, a od centralnih predjela na istok i sjeveroistok pretežno oblačno i suvo.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus četiri do nula, na planinama oko minus osam stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od nula do pet, na krajnjem zapadu i planinama tog regiona do minus dva, a na jugu Hercegovine do 10 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak će tokom noći i ujutru u većini krajeva biti oblačno, od sjeverozapada ka centralnim i južnim predjelima uz uslove za slabu kišu, koja će se mjestimično lediti pri tlu, na planinama i višim predjelima uz umjeren mraz, a tokom dana i uveče oblačno sa kišom u većini krajeva,

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od minus tri do nula, a najviša dnevna od jedan do pet, na jugu Hercegovine do devet stepeni Celzijusovih.

Tokom noći i ujutru u petak u većini krajeva biće oblačno, od sjeverozapada ka centralnim i južnim predjelima uz uslove za slabu kišu koja može preći u susnježicu, dok će tokom dana biti oblačno sa kišom, a poslije podne smanjenje padavina i postepeno razvedravanje, osim u južnim krajevima.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha iznosiće od jedan do pet, a najviša dnevna od četiri do 10, na sjeveroistoku i do 12 stepeni celzijusovih.

U subotu će tokom dana preovladavati oblačno sa kišom u većini zapadnih, jugozapadnih i južnih predjela, a biće i obilnije kiše, te je na jugu moguća i grmljavina.

Poslije podne oblast sa padavinama širi se na centralne i istočne predjele, a zatim na sjeveroistok.

Očekuju se i jače padavine, uveče uz pad temperature i snijeg na planinama.

Najviša temperatura vazduha biće od pet do 10, a na sjeveru i sjeveroistoku do 12 stepeni Celzijusovih.

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor/”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments