5. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiNarandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra,ponegdje i zbog obilne kiše

Narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra,ponegdje i zbog obilne kiše

Meteoalarm izdao je za danas narandžasto upozorenje za većinu teritorije Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ zbog olujnog vjetra, a na području Foče i Trebinja i zbog obilne kiše.
Na području Foče očekuje se vrlo jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima, lokalno i do 90 kilometara na čas, posebno u planinama regije. Narandžasti meteoalarm za područje Foče upaljen je i zbog očekivanih obilnih padavina.

Na području Banjaluke mjestimično se očekuje pojačan vjetar sa udarima većim od 60 kilometara na čas zbog čega je na snazi narandžasti meteoalarm, a žuto upozorenje izdato je zbog mjestimično obilnijih padavina na jugu regiona.

Na području Trebinja očekuje se vrlo jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima od 60 do 80, lokalno i do 90 kilometar ana čas, posebno u planinama regije, kao i obilnije padavine zbog čega je na snazi narandžasto upozorenje.

U regiji Višegrada narandžasti meteoalarm upozorava na mjestimično pojačan vjetar s udarima od 60 do 80 kilometara na čas.

Za područje Prijedora na snazi je žuto upozorenje zbog mjestimično pojačanog vjetra.

Na području Mostara olujni udari juga lokalno će biti oko 90 kilometara na čas, a očekivana količina padavina od 20 do 40 litara po megtru kvadratnom upalila je žuti meteoalarm.

Za područja Sarajeva i Bihaća upaljen je narandžasti meteoalarm zbog olujnih udara juga od 60 do 80, lokalno i iznad 90 kilometara na čas, a na području Tuzle i do 100 kilometara na čas.

Narandžasto upozorenje izdato je i za regiju Livna zbog olujnih udara vjetra od 60 do 80, lokalno oko 90 kilometara na čas, a očekuje se i kiša do 40 litara po metru kvadratnom zbog čega je na snazi žuti metoalrm.

Narandžasti meteoalarm označava da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Žuti meteoalarm upozorava da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments