Na trodnevnom auto-reliju “Kozara-Sutjeska” 110 takmičara

Created | By: freeradio | July 16, 2021
Na trodnevnom auto-reliju “Kozara-Sutjeska” 110 takmičara

Na ovogodišnjem Auto-reliju “Kozara-Sutjeska 2021”, koji će početi danas, učestvovaće 110 takmičara iz svih krajeva Republike Srpske i BiH, a podijeljeni su u grupe “turist” i “sprint”.
Trodnevni Auto-reli “Kozara-Sutjeska 2021” počeće na Mrakovici u Nacionalnom parku “Kozara”, gdje će se voziti prva etapa sa ispitom spretnosti.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada za etapu jedan obaviće se na Kozari, a rezultati tog dijela takmičenja neće se uvrštavati u zbirni rezultat auto-relija, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Etapa dva voziće se sutra i predstavlja vožnju od matičnog auto-moto društva iz gradova BiH iz kojih takmičari dolaze do zadanog starta u Istočnom Sarajevu, a odatle do cilja na platou Nacionalnog parka “Sutjeska” na Tjentištu.

Posljednji takmičarski ispit spretnosti i proglašenje pobjednika održaće se na Tjentištu u nedjelju, 18. jula.

Auto-reli “Kozara-Sutjeska 2021” organizuju Auto-moto savez Republike Srpske zajedno sa 49 auto-moto društava i auto klubova iz Republike Srpske i BiH.

Podršku su dali Ministarstvo saobraćaja i veza i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Republike Srpske, gradovi Prijedor i Istočno Sarajevo, opština Foča i nacionalni parkovi “Kozara” i “Sutjeska”.

Cilj Auto-relija “Kozara-Sutjeska 2021” je širenje saobraćajne kulture, povećanje saobraćajne bezbjednosti, promocija auto-moto i sportskih aktivnosti, ali i turističkih potencijala Republike Srpske, sa posebnim naglaskom na nacionalne parkove “Kozara” i “Sutjeska”.

Osim toga, reli podsjeća na značajne datume iz istorije u vrijeme Drugog svjetskog rata, a u vezi sa ustankom i borbom protiv fašizma.

Tradiciju održavanja ovog relija Auto-moto savez Srpske sa društvima i klubovima baštini od 2001. godine kada je, kao jedan od nasljednika Auto-moto saveza Socijalističke Republike BiH, nastavio sa organizovanjem legendarnog Auto-relija “Sutjeska” začetog sredinom prošlog vijeka u bivšoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, podsjećaju iz Saveza.

Izvor:SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017