Na pojedinačnom prvenstvu RS u šahu 17 šahistkinja

Created | By: freeradio | October 24, 2020
Na pojedinačnom prvenstvu RS u šahu 17 šahistkinja

Pojedinačno prvenstvo Republike Srpske u šahu za žene održava se u Prijedoru, a učestvuje 17 takmičarki iz Prijedora, Banjaluke, Dervente, Broda, Obudovca, Bijeljine, Foče i Bileće.
Tokom trodnevnog turnira biće odigrano sedam kola po švajcarskom sistemu, uz tempo igre od 30 minuta po igraču i 10 sekundi za svaki odigrani potez.

Predsjednik Šahovskog saveza Republike Srpske Aleksandar Kovač rekao je na otvaranju da je epidemija desetkovala sva sportska takmičenja, ali da je šahistima od avgusta ovo četvrto takmičenje u nizu, a do kraja godine su planirana još dva.

Prvi potez na šampionatu povukao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je učesnicima poželio sreću, a pri tome je napomenuo da Gradska uprava duži period podržava svoj šahovski klub, koji uzvraća dobrim rezultatima.

Šahovski klub “Rudar” je domaćin i tehnički organizator Prvenstva, a njegov predsjednik Rade Javorić kaže da su dame “Rudara” ekipne prvakinje Republike Srpske i da šah u Prijedoru ima blistavu budućnost.

Tokom takmičenja se sprovode sve neophodne preporučene epidemiološke mjere.

Izvor:SRNA

8 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017