1. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiNa području Prijedora trenutno 14 lica pozitivno na virus korona, 180 se...

Na području Prijedora trenutno 14 lica pozitivno na virus korona, 180 se oporavilo

Na području Prijedora trenutno je 14 lica pozitivno na virus korona, 180 se oporavilo od oboljenja kovid 19, a 17 je preminulo, saopštio je danas gradski Štab za vanredne situacije.
“U kućnoj izolaciji je 38 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.435 lica. U kovid bolnici smještena su dva lica iz Prijedora i po jedno iz Oštre Luke, Kostajnice i Krupe na Uni”, navodi se u saopštenju.

Gradski štab za vanredne situacije uputio je Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Srpske zahtjev za proširenje kapaciteta kovid odjeljenja prijedorske bolnice “Doktor Mladen Stojanović” da bi u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja oboljelih bio omogućen njihov smještaj i liječenje.

Štab apeluje na stanovnike Prijedora da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona, a, prije svega, da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene, te da vrše redovno čišćenje i dezinfekciju prostorija u kojima borave i rade.

“Obavezuju se direktori osnovnih i srednjih škola na području Prijedora da u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije organizuju rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u uputstvu Instituta za javno zdravstvo Srpske za sprečavanje pojave i širenja kovida 19 na radnom mjestu, te da subotom samostalno dezinfikuju ulaze i holove školskih objekata”, navodi se u saopštenju.

Tim za dezinfekciju obavezan je da periodično, svakih 15 dana izvrši dezinfekciju javnih površina i objekata javnih ustanova na području Prijedora.

“Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi na području grada Prijedora da u skladu sa instrukcijom Ministarstva uprave i lokalne samouprave vrše nadzor nad sprovođenjem mjera prevencije – korištenja lične zaštitne opreme, socijalne distance, dezinfekcije prostora i radnog vremena ugostiteljskih objekata”, dodaje se u saopštenju.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments