20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorMinistarstvo poljoprivrede: Podsticati mlade za rad u poljoprivredi

Ministarstvo poljoprivrede: Podsticati mlade za rad u poljoprivredi

Poslodavci iz realnog sektora mogu da angažuju inženjere poljoprivrede i tehnologe prehrambene struke da obave pripravnički staž, a Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske snosiće taj dio troškova od 900 KM tokom 12 mjeseci, rekao je danas Dragan Vučković iz ovog ministarstva.
“Mi snosimo taj dio 900 maraka u trajanju od 12 mjeseci, a poslodavci poreze i doprinose”, rekao je Vučković u Prijedoru, gdje je danas u okviru kampanje “Mladi u poljoprivredi” resornog ministarstva održana radionica o učešću mladih poljoprivrednika u projektima, o njihovom pozicioniranju i o umrežavanju.

Vučković je istakao da je cilj podsticanje mladih putem start paketa i subvencija pripravničkog staža za mlade inženjere poljoprivrede kako bi stekli reference za zapošljavanje.

On je naveo da mladi imaju i mogućnost kroz projektni menadžment da u okviru ovog projekta dobiju znanja o apliciranju na projekte i steknu viziju da mogu svoje ideje pretvoriti u projekat, dobiti sredstva i realizovati taj posao.

“Mogućnosti su neograničene. Bitna je samo volja i želja, čak i ideje su ključne. One se steknu na ovakvim skupovima i u tom umrežavanju tih mladih preduzetnika. Ima mladih koji su zainteresovani, oni se već poslije radionica javljaju i nastavlja se rad sa njima”, dodao je Vučković.

On je podsjetio da je od sedam planiranih radionica u svim regijama Srpske do sada održana jedna u Banjaluci i ova danas u Prijedoru.

Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Žarko Tubin izjavio je da Gradska uprava Prijedor podržava sve projekte i projektne prijedloge čiji je cilj zapošljavanje mladih u poljoprivredi.

“Obavljanje pripravničkog staža će sigurno biti od velike važnosti i pomoći mladim inženjerima poljoprivrede za sticanje prakse i radnog iskustva koje će im značiti za dalje traženje nekog novog angažmana”, rekao je Tubin.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments