MEĐUNARODNA NEDJELJA DJETETA:Grad i vrtić učinili sve za kvalitetan i bezbjedan boravak djece

Created | By: freeradio | October 7, 2020
MEĐUNARODNA NEDJELJA DJETETA:Grad i vrtić učinili sve za kvalitetan i bezbjedan boravak djece

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da su Gradska uprava i Dječiji vrtić “Radost” Prijedor učinili sve da prostori kolektivnog boravka djece budu uredni i bezbjedni i u vremenu epidemije i da mališani imaju kvalitetne uslove za miran rast i razvoj.

“Djeca su najveće blago društva i naša je obaveza da im obezbijedimo bezbrižno djetinjstvo i sva prava propisana međunarodnim konvencijama, a posebno djeci sa razvojnim poteškoćama i djeci koja su bolesna”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon posjete vrtiću “Đurđevak”.
Direktor Dječiji vrtić “Radost” Prijedor Gordana Jekić rekla je da je ovaj vrtić u naselju Urije jedan od šest objekata javne predškolske ustanove koji su u funkciji i da tradicionalna posjeta gradonačelnika povodom Međunarodne nedjelje djeteta nije izostala, ali sve druge uobičajene manifestacije jesu zbog epidemiološke situacije.

“Danas smo u objektu za koji je nedavno bilo zlonamjernih objava i nadam se da više takvih zloupotreba neće biti. Sada ste imali priliku vidjeti završene radove i kako sala sada izgleda. Ovdje sada imamo četiri grupe, a do ove godine smo imali prostora za tri”, navela je Jekićeva.

Ona je rekla da se očekuje da u školi u Omarskoj budu završene dvije učionice za šta je grad obezbijedio 10.000 KM.

“Time bi se đaci sa privremenog korištenja vrtićkih prostorija premjestili u svoju školu, a mi osposobili prostor za formiranje jasličke grupe za koju postoje veliko interesovanje i stvarna potreba roditelja tog kraja”, dodala je Jekićeva.

Javno obdanište u Prijedoru pohađa 430 djece raspoređenih u 20 grupa i kapaciteti su maksimalno popunjeni u skaldu sa ograničenjem broja djece na 25 zbog epidemije ili i na manje od tog broja, u zavisnosti od uzrasta.

Za sve objekte i svu djecu Gradska uprava obezbijedila je poklone u vidu didaktičkog materijala, igračaka i slatkiša.

Međunarodna nedjelja djeteta obilježava se od 5. do 10. oktorba pod sloganom “Zdravo tijelo, vedar duh”.

Izvor:SRNA

8 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017