1. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorManje krivičnih djela, ukupna rasvijetljenost 92,8 odsto

Manje krivičnih djela, ukupna rasvijetljenost 92,8 odsto

Na području Policijske uprave Prijedor u avgustu je evidentirano 69 krivičnih djela ili za 6,8 odsto manje nego u istom mjesecu lani, a ukupna rasvijetljenost iznosila je 92,8 odsto, izjavio je danas načelnik ove uprave Dragan Milojica.
Milojica je naveo na redovnoj konferenciji za novinare da je rasvijetljenost prijavljenih krivičnih djela po nepoznatom počiniocu bila 66,7 odsto.

On je dodao da nije bilo težih krivičnih djela koja bi izavala veću pažnju javnosti ili uznemirenost građana, te ponovo pozvao građane da policiji prijave bilo kakva saznanja o nepoznatom muškarcu srednje životne dobi čije je tijelo 20. avgusta pronađeno u koritu Une u Kozarskoj Dubici.

Prema njegovim riječima, obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem i da nema tragova koji bi upućivali na krivično djelo, ali je identitet i dalje nepoznat i svaka informacija je dobrodošla.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan rekao je da je u avgustu evidentirano pet krivičnih djela privrednog kriminaliteta i da su sva koruptivnog karaktera, te da su tužilaštvu podnesena tri izvještaja protiv četiri lica, a ukupna materijalna šteta je oko 50.000 KM.

“U oblasti zloupotrebe droge evidentirano je pet krivičnih djela i 13 prekršaja, a oduzeta je i određena količina kokaina, marihuane i spida”, naveo je Karan.

On je istakao da su ekspresno rasvijetljene obje krađe automobila koje su se desile u avgustu.

Karan je rekao da je bilo 10 slučajeva nasilja u porodici i sedam nanošenja povreda, od kojih je jedna bila teška.

Načelnik Sektora policije Zoran Jež rekao je da u avgustu u oblasti javnog reda i mira evidentiran 51 prekršaj ili za 17,7 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine.

“Najzastupljeniji su prekršaji počinjeni prosjačenjem 16, a potom tučom i fizičkim napadom 11”, naveo je Jež.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja zabilježeno je 1.668 prekršaja i 104 saobraćajne nezgode ili za devet više nego lani u istom mjesecu, a jedna je bila sa smrtnim ishodom, dok su lani bile dvije.

“Iz saobraćaja je isključeno 47 vozila i 257 vozača od kojih 228 zbog vožnje pod uticajem alkohola i 10 pod uticajem droge”, rekao je Jež.

Govoreći o julu i avgustu kao periodu turističke sezone i povećanih bezbjednosnih rizika, on je ocijenio da je nizom aktivnosti Policijske uprave Prijedor smanjen broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira za 25 odsto, te da je svih 87 javnih skupova prošlo bez incidenata. U saobraćaju je stradalo jedno lice, a lani tri.

Srna

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments