1. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorKomunalne usluge: Planirano formiranje reciklažnih ostrva za kabasti otpad

Komunalne usluge: Planirano formiranje reciklažnih ostrva za kabasti otpad

Preduzeće “Komunalne usluge” Prijedor planira formiranje reciklažnih ostrva u gradskoj zoni i u većim naseljima da bi se smanjilo nekontrolisano odlaganje kabastog otpada, najavio je direktor preduzeća Dalibor Grabež.
Novom odlukom o uslugama prikupljanja, odvoza i deponovanja komunalnog otpada, koja je usvojena na posljednjoj sjednici Skupštine grada, predviđena je izgradnja reciklažnih ostrva.

“Ona će biti na nekoliko lokacija u gradu, vjerovatno četiri, gdje smo procijenili da su najveća žarišta, a isto tako i u naseljima poput LJubije, Kozarca i Omarske, gdje će građani ostavljati kabasti otpad, besplatno, a mi ćemo ga odvoziti u skladu s punjenjem tih mjesta”, pojasnio je Grabež.

Grabež je rekao Srni da je odlaganje kabastog otpada problem koji opterećuje operativni rad jer ne može da stane u vozila za mješoviti otpad zbog čega angažuju druga vozila i ljude, iako se usluga odvoza kabastog otpada posebno plaća i pruža se po pozivu.

“Svjedoci smo ružnih slika da ujutro nalazite krevete, dušeke, ostatke namještaja, orezane grane voća koje ljudi noću dovoze sa raznih strana i ostavljaju pored kontejnerskih mjesta”, pojasnio je Grabež.

On je najavio i aktivnosti s ciljem da se poveća broja korisnika, a preduzeće će povećati obuhvat područja na kojem pruža usluge.

Prema njegovim riječima, prvi put će biti uveden paušal za korisnike poput dijaspore i vlasnika vikendica koji usluge odvoza otpada ne koriste tokom cijele godine.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments