26. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorKiša koja neprekidno pada uticala na porast nivoa površinskih voda

Kiša koja neprekidno pada uticala na porast nivoa površinskih voda

Kiša koja od sinoć neprekidno pada na području grada Prijedora ponovo je uticala na porast vodotokova rijeka i nivoa površinskoh voda .

Šef gradskog Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta novinarima je potvrdio da je vodostaj rijeke Sane u Prijedoru trenutno 261 centimetar, a Gomjenice 311.

” Uzvodno, vodostaj rijeke Sane je u porastu dok u Ključu opada”, izjavio je Krneta.

On je dodao da u Prijedoru tretnutno problem predstavljaju površinske vode.

” Površinska kanalizaciona mreža ne može primiti povećan dotok vode budući da kiša od sinoć neprekidno pada i do sada je palo 30 litara kiše po kvadratnom metru”, rekao je Krneta.

On je dodao da su na terenu svi subjekti koji učestvuju u odbrani građana i njihove imovine od porasta vode i eventualnih izlijevanja vode iz vodotokova.

“Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Prijedor angažovala je pumpe na terenu i voda se ispumpava iz podrumskih prostorija više stambenih zgrada, ali i Doma penzionera, u Razvojnoj banci gdje je javljeno da je voda ušla u prostorije”, rekao je Krneta.

On je naglasio da se voda nalazi na ulicama grada i da je ušla u dvorišta, ali nije ušla u stambene objekte

” Zaplavljeni objekti su na Urijama, u naseljima Topolik, Vrbice i dio Puharske i na terenu su svi subjekti koji postavljaju vreće i vodu usmjeravaju u kanalizacionu mrežu”, istakao je Krneta.

Vodostaj rijeke Sane kod prvog stepena odbrane od poplava je 420 centimetara i Krneta je rekao da se dalja situacija prati i da sve zavisi od toga da li će kiša prestati ili nastaviti da pada u narednim časovima.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments