20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorKampanja „Poštuj život, ne oružje“ u Prijedoru

Kampanja „Poštuj život, ne oružje“ u Prijedoru

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u nastavku kampanje „Poštuj život, ne oružje“ u utorak 19.03.2024. godine u 11,00 časova na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru realizovaće podjelu promotivnog letka sa ciljem upoznavanja građana o procedurama u slučaju saznanja o nelegalnom posjedovanju ili pronalaska vatrenog oružja.

Cilj kampanje je upoznavanje građana i sa zakonskim odredbama koje propisuju amnestiju za one građane koji dobrovoljno predaju vatreno oružje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva koja imaju u posjedu, a čije držanje građanima nije dozvoljeno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje kampanju „Poštuj život, ne oružje“ uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i agencija za sprovođenje zakona u BiH, sa ciljem poziva građanima na konkretnu opštu akciju, kako bi se spriječili slučajevi upotrebe oružja, te prevenirao i smanjio posjed nelegalnog oružja.

Kampanja je podržana kroz projekat „Prevencija i smanjenje posjeda ilegalnog oružja u BiH“, kojeg finansiraju NJemačka, Nizozemska, Švedska, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Norveška, uz podršku Evropske unije, kroz Multilateralni povjerilački fond Ujedinjenih nacija (MPTF), a provodi ga UNDP u BiH.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments