JUBILEJ PROTKAN SAVREMENIM DIZAJNOM – Za četvrt vijeka GMP postao evropski respektabilna kompanija

Created | By: freeradio | December 20, 2022
JUBILEJ PROTKAN SAVREMENIM DIZAJNOM – Za četvrt vijeka GMP postao evropski respektabilna kompanija

Vođeni vizijom, istrajnošću i idejom, vlasnici GMP-a u prethodnih 25 godina napravili su respektabilnu kompaniju koja je lider u proizvodnji tapaciranog namještaja prepoznatljiv na evropskom tržištu. Kruna četvrt vijeka poslovanja je osnivanje luksuznog salona namještaja “COMO” i saradnja sa poznatim evropskim dizajnerima.

Tapacirani namještaj iz ove tvornice danas može pronaći u svim većim salonima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, a svoj put pronalazI i do najprobljivijih evropskih tržišta.

“Kompanija je za relativno kratko vrijeme prošla razvojni put od malog porodičnog preduzeća sa svega nekoliko zaposlenih, pa do preduzeća koje posluje u kategoriji velikih pravnih lica i koje svojim poslovanjem značajno doprinosi razvoju privrede BiH. Ono čime se posebno ponosimo je činjenica da su mnogi od prvih zaposlenika i dalje dio ovog preduzeća, a njima su se pridružili i drugi kvalitetni kadrovi za koje pokušavamo obezbijediti stimulativne uslove za rad. Iza dosadašnjih rezultata stoji, prije svega, velika upornost, predan i kvalitetan rad kao i prepoznavanje potreba naših kupaca. Tehnološki smo unaprijedili proizvodne procese i usvojili moderne tehnologije koje se globalno koriste u ovoj industriji, kako bismo, između  ostalog, održali korak sa konkurencijom i zahtjevima evropskog tržišta”, rekao je izvršni direktor preduzeća Zoran Joldžić.

Evropski put

Kompanija GMP na inostrano tržište izvozi više od 70 posto proizvedene robe. Poslovni procesi  od 2011. godine usklađeni su sa najzahtjevnijim standardima (ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS  18001:2007) što je potvrda sistema kvaliteta. Trenutno kompanija GMP, na oko 12.000 metara kvadratnih proizvodnih hala zapošljava oko 250 radnika različitih profila.

Kruna uspješnog poslovanja u prvih 25 godina je osnivanje Salona namještaja “COMO” koji je postao prepoznatljiv u cijelom regionu.

“U ovaj veliki i ozbiljan projekat smo se upustili u prilično teškom periodu za poslovanje. Morali smo da se prilagodimo datoj situaciji i pokazalo se da su kupci vrlo brzo prepoznali kvalitet naše ponude i proizvoda koji se mogu naći u salonu. Upravo je to jedan od razloga što nismo imali većih problema uzrokovanih pandemijom, pa naši kupci sada mogu lako doći do proizvoda dokazanih svjetskih brendova“ – kaže Predrag Ćejić, jedan od vlasnika salona namještaja Como.

Osnivanjem “COMA” kompanija je duboko zakoračila u svijet modnog dizajna. Uspostavljena je saradnja sa dizajnerima čiji prepoznatljivi potpisi stoje na mnogim svjetskim brendovima poput 3M, Dada Cucine, Fratelli Guzzini, Nambe’, Segis….modernu nit dizajna novi dizajneri su utkali u savršene linije ugaonih garnitura i trosjeda koje su  potpuno razvijene i napravljene u proizvodnom pogonu u Banjaluci, a koje će uskoro ugledati svjetslost dana.

 “Como” je dom

Na više od 4.000 metara kvadradtnih “COMO” nudi čak 3.000 različitih artikala vrhunskog dizajnerskog namještaja, rasvjete i dekoracije protkanih italijanskim šarmom.  Tu su i brendovi iz Njemačke, Holandije, Poljske i drugih zemalja.  Dovoljno je samo spomenuti imena kao što su Calligaris, Veneta Cucine, Villeroy&Boch, Kartell, Milani, Nobila, Hespo ili Magis, pa se jasno može vidjeti zašto je “COMO” u regionu prepoznat kao sinonim savršene udobnosti. “COMO” nije zaboravio ni domaće uzdanice poput brendova Artisan i Gazzda, koji su potvrdili svoj kvalitet osvojenim nagradama na prestižnim sajmovima, a svakako  ne treba zaboraviti ni ekskluzivnu liniju namještaja prepoznatljivog naziva “Como Design”.

“U našoj kompaniji, od kada je osnovana pokušavamo i u velikoj mjeri uspijevamo da pratimo moderne trendove. Želimo da ostavimo značajan pečat ne samo na domaćoj sceni nego i u regionu. U tom smislu saradnja sa dizajnerima je potpuno prirodan slijed događaja. Ono što su naši kupci nekada mogli gledati u evropskim metropolama, danas mogu kupiti u našem salonu, a zahvaljujući novom dizajnu neki proizvodi imaće i naš, domaći potpis. Zbog toga smo posebno ponosni na ovu saradnju koja će, ne sumnjamo u to, donijeti veliki uspjeh. Ono što nas raduje je činjenica da uspijevamo zadovoljiti zaista komplikovane zahtjeve tržišta i kvalitetom ali i estetskim elementima,   zaključio je jedan od vlasnika kompanije Predrag Ćejić.

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017