Jednoglasna podrška Pozorištu Prijedor i Galeriji “Sreten Stojanović”, odbačen izvještaj o radu kina “Kozara

Created | By: freeradio | April 27, 2021
Jednoglasna podrška Pozorištu Prijedor i Galeriji “Sreten Stojanović”, odbačen izvještaj o radu kina “Kozara

 Odbornici Skupštine grada Prijedora danas su jednoglasno usvojili izvještaje o radu za 2020. godinu dvije od tri ustanove kulture čiji je osnivač grad.
Podršku lokalne skupštine dobili su Pozorište Prijedor i Galerija “Sreten Stojanović”, dok je za izvještaj Centra za prikazivanje filmova, u čijem sastavu su kino “Kozara” i LJetna bašta, glasalo šest odbornika, a 14 je bilo uzdržano.

Osim pitanja o potrebi da se u zgradi pozorišta omogući pristup licima sa invaliditetom, na sjednici nije bilo diskusije o izvještajima ovih triju ustanova.

Direktor Centra za prikazivanje filmova Prijedor Anita Hodžić rekla je novinarima da ne zna zašto izvještaj o radu ove ustanove nije usvojen, posebno ako je odbornicima predočeno da su od završetka rata do danas u 2019. godini oboreni svi rekordi u poslovanju u svim segmentima.

Od prije mjesec dana na čelu Pozorišta Prijedor je akademski glumac Srđan Knjeginjić nakon što je prethodnom direktoru istekao mandat, na čelu Galerije “Sreten Stojanović” je muzički umjetnih Aleksandar Drinić nakon što je prethodni direktor umro, dok je Hodžićeva imenovana u avgustu 2018. godine.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu zdravstvenih i socijalnih ustanova Dom zdravlja, Gradska apoteka, Centar za socijalni i Crveni krst, kao i izvještaje o radu “Kozarskog vjesnika” i Sportske dvorane “Mladost”.

Izvor: Srna

10 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017