Javni pozivi za NVO, sport, kulturu te konkurs za sportske stipendije

Created | By: freeradio | February 20, 2023
Javni pozivi za NVO, sport, kulturu te konkurs za sportske stipendije

Grad Prijedor objavio je javne poziva za raspodjelu sredstava iz budžeta – za socijalno-humanitarna i udruženja nacionalnih manjina, za udruženja u oblasti amaterizma u kulturi, za sportske klubove i organizacije i za stipendije perspektivnim sportistima, rečeno je u Odjeljenju za kulturu, međunarodnu saradnju sport i nevladine organizacije.
Dragan Vučenović iz ovog odjeljenja pojasnio je da pravo na sredstva imaju socijalno-humanitarna i udruženja nacionalnih manjina koja zastupaju i promovišu interes grada u oblastima socijalne, zdravstvene i boračko-invalidske zaštite, obrazovanja, nauke, ljudskih i prava nacionalnih manjina, zaštite vjerskih sloboda i drugim oblastima od interesa za lokalnu zajednicu.

“Za socijalno-humanitarna i udruženja nacionalnih manjina grad je u budžetu izdvojio 150.000 KM”, rekao je Vučenović na konferenciji za novinare. Lani je ta stavka bila manja za 5.000 KM.

Za udruženja iz oblasti amaterizma u kulturi namijenjeno je 160.000 KM, što je za 40.000 manje nego lani, a za sportske klubove i organizacije 450.000 KM, što je za 50.000 KM više nego u 2022. godini.

Grad je raspisao javni konkurs za dodjelu 40 stipendija perspektivnim sportistima za ovu godinu, što je za deset više nego lani kada su prvi put dodijeljene ove stipendije, a i budžetska stavka je uvećana sa 30.000 KM na 48.000 KM.

“Visina sportske stipendije iznosi 1.200 KM, a isplaćuje se mjesečno po 100 KM”, naveo je Vučenović.

Pravo na stipendiju imaju perspektivni sportisti do navršenih 18 godina u tekućoj godini, a ograničenje u pogledu godina života ne odnosi se na sportiste sa invaliditetom i potencijalne olimpijske kandidate.

Svi javni pozivi i konkursi objavljeni su na zvaničnoj internet stranici grada i u lokalnim sedmičnim novinama “Kozarski vjesnik”. Otvoreni su 15 dana od dana posljednje objave.

Vučenović je dodao da posebne stavke u budžetu imaju udruženja koja se bave civilnim žrtvama rata, penzionerima i izbjeglim i raseljenim licima.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017