4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorIzgrađeno šest kilometara auto-puta prema Banjaluci

Izgrađeno šest kilometara auto-puta prema Banjaluci

Iz pravca Prijedora prema Banjaluci do sada je izgrađeno šest kilometara auto-puta i urađene su studije izvodljivosti za dionicu auto-puta Prijedor- Novi Grad i brzi put Prijedor-Kozarska Dubica, saopšteno je iz Gradske uprave Prijedor nakon sastanka gradonačelnika Slobodana Javora sa predstavnicima koncesionara “Šandung haj-spid – Čajna Šandung internešnel” /SDHS-CSI BH/.
Kineski investitori zahvalili su danas Javoru za dosadašnju podršku na realizaciji ovog projekta, a gradonačelniik Prijedora je naglasio da je ovo jedan od najvažnijih projekata u posljednjih 30-40 godina koji se implementira na području grada.

“Za našu lokalnu zajednicu ovo je strateški projekat koji će modernim saobraćajnicama povezati Prijedor sa zemljama regiona i EU”, rekao je Javor i dodao da to otvara dodatne mogućnosti za investiranje u izvozno orijentisanu privredu.

Ugovorom o koncesiji za izgradnju auto-puta Banjaluka–Prijedor definisano je da će taj auto-put biti dužine 42,2 kilometara, profila sa po tri saobraćajne trake po smjeru i razdijelnim pojasom između.

Prema glavnom projektu, očekuje se izgradnja 11 mostova, sedam vijadukta, 25 nadvožnjaka, šest podvožnjaka, tri petlje, 10 potpornih zidova, tri naplatne stanice, te centar za održavanje i kontrolu saobraćaja i odmorište.

Srna

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments