Internet za 5.000 osnovaca koji nemaju mogućnost praćenja onlajn

Created | By: freeradio | October 27, 2020
Internet za 5.000 osnovaca koji nemaju mogućnost praćenja onlajn
Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije Miroslav Popržen rekao je da će za 5.000 osnovaca u Republici Srpskoj biti obezbijeđen internet, kako bi imali mogućnost praćenja onlajn nastave.

Popržen je, govoreći o obustavi izvođenja nastave u školama, rekao da nastavno osoblje već ima iskustva sa izvođenjem onlajn nastave, te da se poteškoće prvenstveno odnose na činjenicu da nemaju svi učenici internet.

– Ministarstvo je juče hitno reagovalo i u saradnji sa kompanijom “m:tel” obezbijediće internet za oko 5.000 osnovaca na mjesečnom nivou – rekao je Popržen u Jutarnjem programu RTRS-a.

On je podsjetio da je juče održan sastanak predsjednika svih aktiva direktora osnovnih i srednjih škola sa ministarkom prosvjete i kulture Natalijom Trivić, na kojem su iznesena preciznija uputstva o odvijanju onlajn nastave.

– Onlajn nastavu izvodimo koristeći sve dostupne alate – Ofis 365, elektronski dnevnik… Nemaju sve škole, a ni svi đaci, iste tehničke mogućnosti, ali koristiće se sva moguća sredstva. Nastavnici već imaju iskustava s tim pa ćemo premostiti ovu sedmicu – rekao je Popržen.

On je izrazio nadu da će onlajn nastava biti ograničena na ovu sedmicu i sedmicu poslije izbora.

– Kao što je već najavljeno, u sedmici nakon izbora biće organizovana takođe onlajn nastava, kako bi nakon izbornog dana bile dezinfikovane sve škole – dodao je Popržen.

On je naveo da će epidemiološka situacija diktirati način odvijanja nastave.

– U školama ni do sada nije bilo prenosa virusa ili klastera, ali je Štab odlučio da se obustavi izvođenje nastave kako bi se smanjio protok ljudi – rekao je on.

Popržen je poručio da je najbitnije održati kvalitet nastave, bez obzira na način izvođenja.

glassrpske

6 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017