20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiInternet za 5.000 osnovaca koji nemaju mogućnost praćenja onlajn

Internet za 5.000 osnovaca koji nemaju mogućnost praćenja onlajn

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije Miroslav Popržen rekao je da će za 5.000 osnovaca u Republici Srpskoj biti obezbijeđen internet, kako bi imali mogućnost praćenja onlajn nastave.

Popržen je, govoreći o obustavi izvođenja nastave u školama, rekao da nastavno osoblje već ima iskustva sa izvođenjem onlajn nastave, te da se poteškoće prvenstveno odnose na činjenicu da nemaju svi učenici internet.

– Ministarstvo je juče hitno reagovalo i u saradnji sa kompanijom “m:tel” obezbijediće internet za oko 5.000 osnovaca na mjesečnom nivou – rekao je Popržen u Jutarnjem programu RTRS-a.

On je podsjetio da je juče održan sastanak predsjednika svih aktiva direktora osnovnih i srednjih škola sa ministarkom prosvjete i kulture Natalijom Trivić, na kojem su iznesena preciznija uputstva o odvijanju onlajn nastave.

– Onlajn nastavu izvodimo koristeći sve dostupne alate – Ofis 365, elektronski dnevnik… Nemaju sve škole, a ni svi đaci, iste tehničke mogućnosti, ali koristiće se sva moguća sredstva. Nastavnici već imaju iskustava s tim pa ćemo premostiti ovu sedmicu – rekao je Popržen.

On je izrazio nadu da će onlajn nastava biti ograničena na ovu sedmicu i sedmicu poslije izbora.

– Kao što je već najavljeno, u sedmici nakon izbora biće organizovana takođe onlajn nastava, kako bi nakon izbornog dana bile dezinfikovane sve škole – dodao je Popržen.

On je naveo da će epidemiološka situacija diktirati način odvijanja nastave.

– U školama ni do sada nije bilo prenosa virusa ili klastera, ali je Štab odlučio da se obustavi izvođenje nastave kako bi se smanjio protok ljudi – rekao je on.

Popržen je poručio da je najbitnije održati kvalitet nastave, bez obzira na način izvođenja.

glassrpske

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor/”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments