Iduće sedmice onlajn nastava za učenike čije škole su biračka mjesta

Created | By: freeradio | November 14, 2020
Iduće sedmice onlajn nastava za učenike čije škole su biračka mjesta

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republički pedagoški zavod uz podršku javnog servisa, RTRS, obezbijedili su odvijanje nastave, u periodu od 16. do 20. novembra 2020. godine za sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj čije prostorije će biti korištene kao biračka mjesta u organizaciji lokalnih izbora 2020. godine, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Kako navode, svi učenici od prvog do devetog razreda, koji iz bilo kojeg razloga ne mogu pohađati nastavu, već sada mogu pratiti nastavu putem RTRS, a ovakva podrška odvijanju nastave u osnovnoj školi biće obezbijeđena i u narednom periodu, samim tim i od 16. do 20. novembra.

Kako podsjećaju iz Ministarstva, srednje škole imaju obavezu da organizuju nastavu na daljinu na način koji procjnjuju najadekvatnijim i koji je u skladu s njihovim kapacitetima.

Prethodno je o ovakvoj organizaciji nastave i obustavljanju rada u prostorijama navedenih osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, te u Domu učenika Doboj odlučeno je usljed potrebe dezinfekcije školskih prostorija nakon održavanja lokalnih izbora 15. novembra i zbog zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u navedenim ustanovama.

Dezinfekciju školskih prostorija u periodu od od 16. do 20. novembra vršiće Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske.

8 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017