4. Marta 2024.
NaslovnicaEMISIJEHoću da me čuješ!"Hoću da me čuješ": Primjeri dobre prakse u srednjim školama

“Hoću da me čuješ”: Primjeri dobre prakse u srednjim školama

Srednjoškolci u RS i Bosni i Hercegovini nerijetko iz škola izlaze sa nedovoljno ili bez ikakvog praktičnog znanja. Istraživanja pokazuju da mladi kao najveći problem formalnog obrazovanja ističu to da su imali vrlo malo prilika da znanja usvajaju na praktičan način.

Nedostatak prakse dovodi do toga da učenici po završetku školovanja u proces traženja posla ulaze nespremni i kao takvi vrlo teško zadovoljavaju uslove poslodavaca. Potkovani su teoretskim, ali ne i praktičnim znanjima.

U novom izdanju emisije “Hoću da me čuješ!” predstavili smo primjere dobre prakse. Predstavili smo Poljoprivredno-prehrambenu školu i Ugostiteljsko-ekonomsku školu iz Prijedora, škole iz kojih učenici izlaze spremni da pronađu posao ili da pokrenu vlastiti biznis.

Naši gosti bili su profesorica stručnih predmeta u Poljoprivredno-prehrambenoj školi Jovanka Dražić i njeni učenici Jovana Divjak, Anastasija Vujnović i Nikola Slavnić, kao i profesor stručnih predmeta u Ugostiteljsko-ekonomskoj školi Marko Milinković i njegovi učenici Ognjen Jurišić i Aleksa Radulović.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments