Gradski štab za vanredne situacije: Prijedlog da se preispita obustava nastave u školama

Created | By: freeradio | October 27, 2020
Gradski štab za vanredne situacije: Prijedlog da se preispita obustava nastave u školama

Štab za vanredne situacije grada Prijedora predlaže Republičkom štabu za vanredne situacije da preispita zaključak o obustavljanju nastave u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, uvažavajući specifičnost i epidemiološku situaciju u jedinicama lokalne samouprave u Srpskoj, saopšteno je danas iz Gradskog štaba.
Istovremeno, Štab je obavezao sva pravna i fizička lica i preduzetnike na području Prijedora da se u potpunosti pridržavaju mjera utvrđenih zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi na području grada Prijedora da u saradnji sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i u skladu sa instrukcijom Ministarstva uprave i lokalne samouprave intenziviraju aktivnosti i vrše pojačane kontrole i nadzor nad sprovođenjem mjera Republičkog i Gradskog štaba.

Gradski štab apeluje na stanovnike Prijedora da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja virusa korona, a, prije svega, da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene i redovno čiste i dezinfikuju prostorije u kojima borave i rade.

Na području Prijedora trenutno je 127 pozitivnih na virus korona, 264 lica su se oporavila od oboljenja kovid 19, a 23 su preminula.

U kućnoj izolaciji je 229 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.773 lica.

U kovid bolnici smješteno je 14 lica iz Prijedora i po jedno lice iz Novog Grada i Oštre Luke.

10 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017