9. Juna 2023.
NaslovnicaNovostiGradski štab za vanredne situacije: Prijedlog da se preispita obustava nastave u...

Gradski štab za vanredne situacije: Prijedlog da se preispita obustava nastave u školama

Štab za vanredne situacije grada Prijedora predlaže Republičkom štabu za vanredne situacije da preispita zaključak o obustavljanju nastave u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, uvažavajući specifičnost i epidemiološku situaciju u jedinicama lokalne samouprave u Srpskoj, saopšteno je danas iz Gradskog štaba.
Istovremeno, Štab je obavezao sva pravna i fizička lica i preduzetnike na području Prijedora da se u potpunosti pridržavaju mjera utvrđenih zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi na području grada Prijedora da u saradnji sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i u skladu sa instrukcijom Ministarstva uprave i lokalne samouprave intenziviraju aktivnosti i vrše pojačane kontrole i nadzor nad sprovođenjem mjera Republičkog i Gradskog štaba.

Gradski štab apeluje na stanovnike Prijedora da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja virusa korona, a, prije svega, da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene i redovno čiste i dezinfikuju prostorije u kojima borave i rade.

Na području Prijedora trenutno je 127 pozitivnih na virus korona, 264 lica su se oporavila od oboljenja kovid 19, a 23 su preminula.

U kućnoj izolaciji je 229 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.773 lica.

U kovid bolnici smješteno je 14 lica iz Prijedora i po jedno lice iz Novog Grada i Oštre Luke.

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor/”]

RELATED ARTICLES

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments