20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorGradonačelnik sa saradnicima obišao radove na izgradnji vrtića na Pećanima

Gradonačelnik sa saradnicima obišao radove na izgradnji vrtića na Pećanima

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor posjetio je danas mjesto izgradnje vrtića u naselju Pećani koja je počela u drugoj polovini prošle godine i izrazio zadovoljstvo što radovi, kako je rekao, napreduju brže nego što je planirano i predviđeno ugovorom.
Javor je naveo da je objekat za 220 djece, koliko obično ostaje ispod crte nakon što javni vrtić popuni svoje kapacitete, a pohađa ga 490 djece.

“Trenutno se izvodi prva faza radova čija je vrijednost 3.150.000 KM, a finansira je grad Prijedor. U narednoj sedmici dobićemo 500.000 KM za završetak radova iz Kabineta predsjednika Republike Srpske”, rekao je Javor.

On je pojasnio da je rok za prvu fazu februar 2025. godine, a da je za drugu fazu potrebno oko dva miliona KM – opremanje, kuhinja, razne instalacije, grijanje i vanjsko uređenje, te izrazio nadu da će do upisa 2025. objekat biti završen.

Direktor Dječijeg vrtića “Radost” Tatjana Brdar izrazila je zadovoljstvo što će biti riješen višedecenijski problem smještajnih kapaciteta.

“Zbog toga smo zahvalni osnivaču, gradu i gradonačelniku, kao i predsjedniku Republike, koji su prepoznali potrebu i uložili sredstva i resurse u realizaciju ovog projekta”, rekla je Brdareva.

Izvođač radova je firma “Nekretnine MNL” iz Prijedora koja je najavila mogućnost završetka prve faze radova već u oktobru.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments