4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorGradonačelnik razgovarao sa kineskom firmom koja gradi auto-put Prijedor-Banja Luka

Gradonačelnik razgovarao sa kineskom firmom koja gradi auto-put Prijedor-Banja Luka

Gradonačelnik Prijedor Slobodan Javor razgovarao je juče sa predstavnicima kineske firme < “SDHS-CSI BH” >, kineskim partnerom i koncesionarom za izgradnju auto-puta Prijedor – Banjaluka.

Tokom razgovora istaknuto je da je to sada urađeno šest kilometara auto-puta iz pravca Prijedora prema Banja Luci, a kineski investitori izrazili su zahvalnost gradonačelniku za dosadašnju podršku na realizaciji ovog projekta.
Do sada je, pored gradnje auto-puta , urađena i studija izvodljivosti za dionicu auto-puta Prijedor- Novi Grad i brzu cestu Prijedor- Kozarska Dubica.

Gradonačelnik Slobodan Javor je tokom razgovora naglasio da je ovo jedan od najvažnijih projekata u posljednjih 30-40 godina koji se implementira na teritoriji grada Prijedora. Za našu lokalnu zajednicu ovo je strateški projekat koji će modernim saobraćajnicama povezati Prijedor sa zemljama regiona i EU, smatra Javor.

On je dodao da to otvara dodatne mogućnosti za investiranje u izvozno orijentisanu privredu.

Gradonačelnik Javor je kineskim investitorima poručio da su vrata Grada Prijedora otvorena za saradnju kako na ovim tako i na drugim projektima i, uz čestitke za predstojeće praznike, poželio da godina koja dolazi bude infrastrukturno uspješna za sve nas.

prijedorgrad.org

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments