30. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorGradonačelnik Prijedora potpisao ugovore sa privrednicima za dodjelu podsticaja

Gradonačelnik Prijedora potpisao ugovore sa privrednicima za dodjelu podsticaja

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je potpisao ugovore sa privrednicima za dodjelu podsticajnih sredstava za privredu po raznim osnovama.

„ Željeli smo da pomognemo koliko možemo da privrednici osjete podršku grada jer je zahtjeva bilo mnogo .Ovo je i pokušaj da domaće privrednike stavimo u povoljniji položaj u odnosu na strane investitore i dio mjera u cilju stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta u našem gradu “, rekao je Javor.

Grad Prijedor je za 2022. godinu odobrio podsticajna sredstva za privredu po raznim osnovama (nabavka mašina, opreme i alata, samozapošljavanje, zapošljavanje i sertifikacija odnosno resertifikacija) u ukupnom iznosu od oko 650.000 KM. Ovim podsticajima je podržano samozapošljavanje 81 lica, zapošljavanje 113 lica i 4 privredna subjekta za uvođenje standarda
kvaliteta , a obezbijeđena je podrška za preko 20 malih i srednjih preduzeća.

Nakon uvida u dostavljenu dokumentaciju i ocjene prijava, a prema pravilnicima o dodjeli odlučeno je da se za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća dodijeli 238.832 KM za 21 privrednog subjekta, za jačanje konkurentnosti sektora građevinarstva, informatike i ostalih uslužnih djelatnosti 57.591,91 KM za 18 privrednika, za samozapošljavanje nezaposlenih lica i žensko preduzetništvo 252.000 KM za 81 subjekta, za zapošljavanje mladih visokoobrazovanih kadrova do 30 godina starosti 95.500 za 63 subjekta i za zapošljavanje novih radnika i za podšrku uvođenju standarda 5.396,18 KM za četiri privredna subjekta.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments