26. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorGradonačelnik Prijedora organizovao prijem za više perspektivnih sportista

Gradonačelnik Prijedora organizovao prijem za više perspektivnih sportista

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je juče prijem za više perspektivnih sportista povodom ostvarenih rezultata, planiranih aktivnosti i predstojećih takmičenja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Predsjednik Šah kluba “Rudar Prijedor” Rade Javorić rekao je da su žene stekle uslove za izlazak na evropsku scenu i da je, zahvaljujući damama koje dobro igraju šah, FIDA dala Republici Srpskoj mogućnost da iduće godine organizuje evropsko prvenstvo u ubrzanom i brzopoteznom šahu za mlade do 20 godina.

“To je nama posebna čast i zadovoljstvo i gradonačelniku smo željeli to da prezentujemo i da dogovorimo mogućnosti nastavka naše, inače veoma dobre, saradnje”, istakao je Javorić.

Član Taekvondo kluba “LJubija – Prijedor” Danilo Vukotić će kao kadet i član taekvondo reprezentacije BiH učestvovati na evropskom prvenstvu od 22. do 29. novembra na Malti.

Njegov trener Veso Arežina istakao je da je grad dao podršku za pokriće dijela troškova odlaska na ovo takmičenje.

“Naša očekivanja su velika budući da je Danilo 19. na svjetskoj rang-listi što je veliki uspjeh za ovog mladog sportistu”, rekao je Arežina.

Nikola Radić, predsjednik Fudbalskog kluba “Kozara”, koji je jesenji prvak četvrte područne lige Prijedor, naveo je da je riječ o klubu koji je izgubio jedanaest igrača u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i da ove godine nije podržan iz budžeta grada.

“Ne možemo dozvoliti da se klub ugasi, a bilo je momenata kada klub pola godine nije radio i podstaknuti tim svim, mi smo odlučili da budemo uz taj klub. Mi radimo bez nadoknade, a već smo uspjeli da privučemo dosta mladih i imamo omladinski pogon od 40 dječaka i puno navijača i simpatizera, te vjerujemo da je ovo fina i zdrava priča”, rekao je Radić.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments