4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorGradonačelnik organizovao prijem za mališane iz Dječijeg vrtića "Radost"

Gradonačelnik organizovao prijem za mališane iz Dječijeg vrtića “Radost”

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je povodom Nedjelje djeteta organizovao prijem za mališane iz Dječijeg vrtića “Radost”, saopšteno je iz Gradske uprave.
Mališani su gradonačelniku uručili i pozivnicu za maskenbal, odnosno tradicionalni defile gradskim ulicama koji će biti održan u petak u 10.00 časova.

Iz Kabineta gradonačelnika, kao organizatora niza manifestacija u Nedjelji djeteta, upućen je poziv svim mališanima da isprate i druge događaje.

Sutra u Galeriji “Sreten Stojanović” u 12.00 časova radionicu za djecu o tome kako nastaje umjetničko djelo vodiće akademski slikar Boris Eremić, a u 18.00 časova Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” prirediće čajanku uz bajke u Gradskoj čitaonici.

Za srijedu, 4. oktobra, u 10.00 časova najavljene su zabavno-kreativne aktivnosti “Moj crtež, moj svijet” s mališanima iz vrtića “Radost” i “Miki i Mini” na platou ispred Gradske uprave, a u četvrtak, 5. oktobra, u Pozorištu Prijedor biće održan Karneval zabave od 17.00 časova.

“Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo” moto je pod kojim Gradska uprava i Centar za socijalni rad obilježavaju ovogodišnja Nedjelju djeteta u Prijedoru od 1. do 8. oktobra.

Predviđeno je da aktivnosti Centra u tom periodu budu usmjerene na najmlađe i u planu je oslikavanje i opremanje igrališta ispred područne škole u Gomjenici po uzoru na društvenu igru “Čovječe ne ljuti se”.

Za srijedu, 4. oktobra, u podne planirano na ovom igralištu okupljanje i druženje oko 100 učenika petog razreda Osnovne škole “Branko Ćopić” i jednog broja učenika Centra “Sunce” radi promovisanja inkluzije, prihvatanja različitosti među djecom i razvijanja empatije i solidarnosti kod učenika.

Srna

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments