20. Februara 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorGradonačelnik Javor sa kineskim investitorom o izgradnji prečistača otpadnih voda

Gradonačelnik Javor sa kineskim investitorom o izgradnji prečistača otpadnih voda

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor razgovarao je danas sa delegacijom kineske kompanije “Čajna enerdži internešnel grup” koja će u 10 gradova u Republici Srpskoj graditi prečistače otpadnih voda, među kojima je Prijedor prvi izabran za implementaciju ovog projekta.
Na današnjem sastanku dogovoreno je da se kineskim investitorima uputi pismo namjere kao dokaz spremnosti lokalne zajednice da sve kapacitete stavi na raspolaganje radi realizacije ovog projekta, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nacrtom prostornog plana grada Prijedora 2020-2040. planirano je postavljanje prečistača otpadnih voda, što je prezentovano delegaciji iz Kine.

Na sastanku je izražena obostrana posvećenost daljem razvoju i unapređenju ove oblasti, te precizirani naredni koraci ka ostvarivanju konačnog cilja.

Ovaj sastanak nastavak je razgovora koji su vođeni tokom nedavne posjete Kini delegacije Republike Srpske u čijem sastavu je bio i gradonačelnik Prijedora.

Prečistači će se graditi na osnovu memoranduma koji je sa ovom kompanijom potpisao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. 

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments