Grad Prijedor postigao izvanredne rezultate na osnovu nezavisne evaluacije u projektu MEG

Created | By: freeradio | October 27, 2020
Grad Prijedor postigao izvanredne rezultate na osnovu nezavisne evaluacije u projektu MEG

Nezavisna evaluacija učinka u projektu lokalnog ekološkog i ekonomskog upravljanja /MEG/ ocijenila je da je grad Prijedor postigao izvanredne rezultate koji su jasno i detaljno dokumentovani i bazirani na dokazima, saopšteno je danas iz prijedorske Gradske uprave.
Nezavisna evaluacija učinka unutar sistema upravljanja rezultatima realizovana je u protekla dva mjeseca u svim jedinicama lokalne samouprave koje su partneri u MEG projektu.

S obzirom na kategoriju učinka u kojoj se prijedorska jedinica lokalne samouprave nalazi, grad će, osim ranije dogovorene opreme, dobiti i dodatnu IKT opremu u vidu sedam desktop računara, četiri laptopa i jedan multifunkcionalni printer, kao i sertifikovanu IKT obuku i kurs engleskog jezika za određen broj zaposlenih u lokalnoj upravi.

Rukovodilac MEG projekta u BiH Goran Štefatić zahvalio je Gradskoj upravi za kontinuiran, predan rad tokom prve faze MEG projekta i najavio da se razmatraju još neke dodatne mogućnosti nagrađivanja onih lokalnih zajednica koje su prešle najviši prag izvrsnosti, za šta se čekaju povratne informacije od donatora.

I u prethodnim fazama Prijedor je ostvario dobre rezultate. Za period realizacije projekta u 2018. i 2019. godini osvojio je drugo mjesto u ukupnom poretku od 18 opština i gradova koji učestvuju u MEG projektu.

Projekat finansira Vlada Švajcarske, a realizuje UNDP u saradnji sa lokalnim zajednicama u BiH, a grad Prijedor sprovodi ga u administraciji i u “Vodovodu”.

4 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017