20. Februara 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorGrad Prijedor i Agencija za bezbjednost saobraćaja RS darovali 12 auto-sjedalica za...

Grad Prijedor i Agencija za bezbjednost saobraćaja RS darovali 12 auto-sjedalica za bebe

Grad Prijedor i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske darovali su 12 auto-sjedalica za bebe u okviru projekta “Bezbjednost djece u saobraćaju” koji Agencija realizuje širom Srpske.
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da se ovom kampanjom nastoji povećati bezbjednost učesnika u saobraćaju, naročito djece, navodeći da je grad obezbijedio devet, a Agencija tri auto-sjedalice za bebe.

“Ovo je period godine kada, nažalost, imamo više saobraćajnih nezgoda. Svi mi, učesnici u saobraćaju, možemo mnogo da doprinesemo da smanjimo broj nezgoda ukoliko se pridržavamo svih propisa”, rekao je Javor novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio da grad Prijedor ima Savjet za bezbjednost saobraćaja i da je ispoštovao mnoge preporuke i prijedloge ovog tijela.

“Siguran sam da smo svi zajedno na taj način smanjili broj nezgoda u saobraćaju”, dodao je Javor.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Mladen Petrović rekao je da se ovim projektom podstiču lokalne zajednice da se zajednički podigne svijest o korištenju dječijih auto-sjedalica.

“Po nekim indikatorima i po raznim ispitivanjima dječija auto-sjedalica sprečavaju ishod saobraćajnih nezgoda za više od 50 odsto, ako se pravilno koriste, za bebe čak i više od 70 odsto, i nije dovoljno samo imati dječiju auto-sjedalicu, nego je treba i pravilno koristiti”, dodao je Petrović.

Petrović je naveo da je izbor korisnika doniranih auto-sjedalica pravila Gradska uprava.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments