30. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiGrad će finansirati vrtić da bi se proces ubrzao

Grad će finansirati vrtić da bi se proces ubrzao

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da će grad Prijedor sa 3,2 miliona KM u potpunosti finansirati izgradnju novog vrtića da bi se ovaj proces ubrzao, a da će novac koji je za ovu namjenu obećan iz Kabineta predsjednika Srpske i iz Vlade biti gradu na raspolaganju za druge investicije.
“Imali smo opciju da grad sa dva miliona KM sufinansira novi vrtić, a da Kabinet predsjednika i Vlada Srpske sufinansira preostali dio. Mi smo odlučili da, zbog brzine i procedura, kad se već danas zadužujemo, povećamo zaduženje da bismo što prije krenuli u realizaciju”, rekao je Javor odgovarajući na pitanje odbornika Skupštine grada Prijedora o novom vrtiću.

On je naglasio da je grad obezbijedio i zemljište i projektnu dokumentaciju i da su sada potrebna sredstva što prije.

“Mi imamo obećanje predsjednika Republike da će podržati ovaj projekat, ali bi zakonske procedure ga odužile, a nama je cilj da to ubrzamo”, dodao je Javor.

On je naveo da će novac iz Vlade i Kabineta predsjednika Srpske za ovu namjenu onda biti preusmjeren u druge potrebe, o čemu će se odlučiti Skupština grada.

Odbornici su danas usvojili odluke o dugoročnom zaduženju grada putem prve emisije obveznica i o prvoj emisiji obveznica javnom ponudom u iznosu od 5,5 miliona KM, od čega je 3,2 miliona KM namijenjeno za novi vrtić i 2,3 miliona KM za nabavku specijalnog vatrogasnog vozila, takozvanih ljestvi.

Na prijedlog gradonačelnika, iz dnevnog reda povučen je prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o imenima ulica i trgova.

Odbornici su usvojili izvještaj o radu Dječijeg vrtića “Radost” za školsku 2021/2022. godinu, donijeli odluku o prihvatanju dokumenta “Platforma za mir” u okviru projekta “PRO-Budućnost” i izvještaj o realizaciji ugovora o pružanju javnih vodnih usluga.

Izmijenjene su dvije odluke o dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području grada Prijedora radi izgradnje auto-puta Prijedor-Banjaluka.

Srna

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments