20. Februara 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorFudbalska Gomjenica i drugi uz Nenada Aničića

Fudbalska Gomjenica i drugi uz Nenada Aničića

Prijedorčanin Nenad Aničić (2009) je nevjerovatno hrabar dječak. Tokom prošle godine izborio se sa tumorom grudnog koša, ali loše vijesti nam stižu iz doma porodice Aničić.
Zloćudna bolest se vratila.

Nenadovi roditelji svakodnevno snose troškove njegovog liječenja, a pritom nisu u mogućnosti da rade i da zarađuju kako bi prehranili porodicu pa im rođaci, prijatelji i sugrađani pomažu da lakše prežive u ovoj izuzetno teškoj životnoj situaciji.

Udruženje građana za Humanitas početkom oktobra pokrenulo je humanitarnu akciju za Nenadovo liječenja. Za prikupljanje pomoći aktivan je humanitarni broj 17069, a pozive je moguće ostvariti putem M-tela, BH Telecoma i Eroneta.

U našem gradu humanost su pokazali iz Ženskog fudbalskog kluba Sloga Prijedor. Na derbi utakmici ŽFK Sloga-ŽFK Prijedor prodato je 496 ulaznica a prikupljeno je 2.010 KM.
Akciji su se pridružili i iz ŽFK Prijedor.

Primjer fudbalerki Sloge i Prijedora slijedili su i u fudbalskom klubu Gomjenica . Oni su akciju za Nenada Aničića organizovali za vrijeme i poslije utakmice Gomjenica-Rudar Blagaj i Gomjenica-OFK Berek.

Prema riječima Darka Aleksića, predsjednika UO FK Gomjenica “ko je god bio na stadionu, mislim na gledaoce, donirao je. Nakon utakmice kutija je bila u kafeu DD.”Igrači i navijači ovih klubova i mještani Gomjenice sakupili su 1.500 KM i proviziju banci 4,80 uplatili na tekući račun Daria Aničića.

Uplate sredstava se vrše do kraja oktobra putem domaćeg bankovnog računa UG „Humanitas“ broj 5551000062303262 kod ”Nova Banka“ a.d. Banja Luka, a za Adresa:
Hajduk Veljka 60, 78000 Banja Luka.

Za uplate iz inostranstva paypal@humanitas.ba.

Vaš gutljaj kafe neka bude za ozdravljenje Nenada Aničića.

Infoprijedor.ba

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments