1. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorFK “Rudar-Prijedor” sa novim šefom protiv ekipe “Laktaša”

FK “Rudar-Prijedor” sa novim šefom protiv ekipe “Laktaša”

FK “Rudar-Prijedor”, nakon iznenadne ostavke šefa stručnog štaba Bojana Krulja, za kormilara je imenovao Vulu Trivunovića. Nakon bogate domaće i internacionalne fudbalske i trenerske karijere Trivunović se nije mnogo dvoumio i uprkos ponudama iz Premijer lige stiže u Rudar Prijedor.

Na pres konferenciji govorio je o dolasku u klub, ambicijama i subotnjoj utakmici protiv Laktaša.

Da budem iskren trebao sam prije dvadesetak dana ići u jedan premijerligaški klub. To je bila manje-više gotova stvar i bio sam okrenut tom rangu takmičenja. Neću ulaziti zašto nije došlo do saradnje. Uslijedio je poziv iz Rudar-Prijedora, gdje smo bili otvoreni jedni i drugi. Ono što me najviše zainteresovalo da prihvatim ponudu “Rudara” je organizacija kluba, igrački kadar i najviši ciljevi. Ja sam čovjek koji je jako vezan za porodicu, i odgovaralo mi je da budem tu, da budem maksimalno posvećen klubu, a da opet ni porodica ne ispašta. Svjestan sam ciljeva koji su postavljeni prije mog dolaska. Želja mi je da ono što ja imam dam igračima da budu bolji. Oni su mi na prvom mjestu i klub, a ne neki moj lični interes. Nismo sami i jedini koji žele u Premijer ligu. Imamo kvalitetnu ekipu i maksimalnu podršku ljudi iz kluba. Smatram da ima kvaliteta, kako timskog tako i individualnog“, istakao je Trivunović.

On je konstatovao da je u prethodnom periodu kvalitetno rađeno kako sa Bojanom Kruljom, tako i sa Srđanom Marjanovićem. Posebno je naglasio da ekipa “ima glavu i rep”, iskusne, ali i mlade igrače.

“Mladi, moram priznati, traže pažnju. Imaju kvalitet i mogu da budu igrači u budućnost. Kako ih okupiti u cjelinu? Ja ću pokušati da svoju energiju, koju sam imao kao igrač i sada kao trener, da prenesem na njih, a vidjećemo već u subotu šta smo uradili”, rekao je Trivunović.

O narednom protivniku Laktašima govori pohvalno.

U zadnje tri utakmice, tri pobjede i 17 golova imaju Laktaši. Jako pismena ekipa, većina igrača prošla Borčevu školu ili Željezničar Sport Tima. Jako kvalitetna ekipa vođena od čovjeka koji radi bez ikakvog pritiska. Taj kontinuitet u radu daje kvalitet Laktašima. Oni nemaju šta da izgube, doći će da se nadigravaju protiv glavnog, uz “Radnik”, pretendenta za Premijer ligu. Gledajući sa igračke strane svako će dati svoj maksimum da neko od pojedinaca možda skrene pažnju na sebe jer ide prelazni rok. Teška i neizvjesna utakmica, ali ja vjerujem u kvalitet ekipe koji imamo i smatram da ukoliko budemo na nivou energije koju smo imali prethodna dva dana na treningu, da se imamo čemu nadati“, kazao je u obraćanju novinarima Trivunović.

Nemanja Pekija, kapiten Rudar Prijedora podvukao je da prvi poraz u Trebinju sigurno nije uticao na igrače.

Atmosfera je super, imamo dodatnu motivaciju da prikažemo što bolju igru protiv Laktaša i da se vratimo pobjedničkom nizu. Došao je šef sa velikim imenom i momci su od prvog dana stavili i njemu do znanja da žele da se trude, da se osvoji prvo mjesto i uđe u Premijer ligu BiH“, jasan je kapiten Pekija.

Derbi 11. kola Rudar Prijedor – Laktaši igra se u subotu s početkom u 14.30 časova.
Očekuju se pune tribine.

Infoprijedor.ba

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments