14. Aprila 2024.
NaslovnicaZabavaMuzikaFestival "Exit" bi mogao napustiti Srbiju

Festival “Exit” bi mogao napustiti Srbiju

Srbija bi mogla da ostane bez festivala “Exit”, jer su im iz državnog vrha rekli da riješe finansijski problem koji je nastao usljed pandemije virusa korona otpuštanjem svih zaposlenih.

Novosadski “Exit” mogao bi da se za svoje sljedeće izdanje potencijalno preseli u Umag. To bi značilo da će Istra iduće godine ugostiti Dejvida Getu, Solomuna, Ninu Kravic, Pola Kalkbrenera, Pola van Dajka i mnoge druge svjetske zvijezde, čiji su nastupi najavljeni za 2021. godinu.

“Exit”, jedan od najprepoznatljivijih srpskih kulturnih brendova, donio je turizmu dosad 200 miliona evra, a novi bi dom, ako ne u Hrvatskoj, navodno mogao pronaći i u Crnoj Gori, s time da su u trci i pojedine bogate arapske zemlje.

Kako mediji saznaju, razlog mogućeg preseljenja je finansijski i leži u činjenici da Srbija nije napravila plan kojim bi specijalnim paketima pomoći u vrijeme pandemije podržala najugroženije grane turizma, među kojima su svakako muzička i festivalska industrija, kako navode, koje su zbog protivepidemioloških mjera u praksi postale zabranjene djelatnosti bez ikakvih prihoda. Srbija nije uputila dodatnu pomoć, ali je i skresala uobičajena godišnja davanja projektima iz kulture i turizma, uključujući i “Exit”.

Povodom ovih problema o kojima je pisao “Jutarnji.hr” oglasio se i “Exit” tim, iz kojeg su rekli da oni žele da zadrže festival u Novom Sadu, ali da to svakako ne zavisi samo od njih.

“Poznata je činjenica da smo tokom godina dobijali puno ponuda da se ‘Exit’ preseli iz Novog Sada i Srbije u drugu državu. Takve ponude smo dosad kategorički odbijali, jer želimo ostati i razvijati festival u našem gradu i zemlji. Nažalost, to ne zavisi samo od nas”, naveli su iz “Exit” tima.

Izvor:Nezavisne

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments