“Exit” se priprema za 20 godina festivala slobode, ljubavi i jedinstva

Created | By: freeradio | June 8, 2021
“Exit” se priprema za 20 godina festivala slobode, ljubavi i jedinstva

Prije 20 godina prvo međunarodno izdanje festivala “Exit” prvi put je, nakon burnih devedesetih, na jednom mjestu okupilo veliki broj mladih iz svih dijelova regije – Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore.

Obnovila su se tada mnoga prijateljstva, ali uspostavljen je i veliki broj novih, koja su, u sljedećim godinama, svakog jula ritualno produbljivana na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. “Exit” je tako postao izlaz za sve one koji su htjeli graditi neke nove odnose u regiji, navode organizatori festivala, koji je prepoznat i u svijetu.

“Ovog ljeta, nakon više od 15 mjeseci pandemijskih restrikcija, zabrane okupljanja, nemogućnosti putovanja, otuđenosti jednih od drugih, opet tražimo izlaz, ali ovaj put na globalnom nivou. Tražimo da ponovo budemo zajedno, jer ljudski kontakt je iskonska ljudska potreba, bez koje se život ne može zamisliti”, saopštavaju iz “Exita”.

Zahvaljujući uspješnom programu masovne vakcinacije u Srbiji i drastičnom poboljšanju tamošnje epidemiološke situacije, dodaju, “Exit” će biti jedan od prvih velikih festivala na svijetu koji će se održati ovog ljeta.

“Tim povodom ‘Exit’ je lansirao video namijenjen ljudima iz naše regije, koji poziva sve da ponovo ujedinjeni vratimo život životu i pokažemo svijetu snagu svega onoga što nas povezuje – snagu slobode, radosti, ljubavi i jedinstva”, saopštili su iz “Exita”, poručujući da svi zainteresovani video mogu pronaći na njihovom YouTube kanalu.

Sanjin Đukić, član Upravnog odbora “Exita”, kaže da je uvjeren da će na ovogodišnjem izdanju festivala, kao i na onom prvom međunarodnom prije 20 godina, doći do katarze energije nagomilane u prethodnih više od godinu dana, koja će otvoriti neke nove dimenzije festivalskog iskustva.

“Zbog toga će ovogodišnje izdanje zasigurno ostati upisano kao jedinstveno i jedno od najposebnijih u cijeloj festivalskoj istoriji”, izjavio je ovim povodom Đukić.

Velika proslava 20. godišnjice “Exita” biće održana od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svjetskih i regionalnih imena.

“U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontingent ulaznica za festival po promo cijeni od 126 KM i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cijenu. Limitiran kontingent jednodnevnih ulaznica za ‘Exit’ biće pušten u prodaju danas, 8. juna, po cijeni od 50 KM. Ulaznice se mogu kupiti isključivo na prodajnim mjestima i na stranicama kupikartu.ba. Ulaznice kupljene za izdanje 2020. vrijede za ulaz na ovogodišnji festival”, saopštili su organizatori.

Nezavisne

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017