4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiSportEvo koliko Srbija može da zaradi para od plasmana na EURO

Evo koliko Srbija može da zaradi para od plasmana na EURO

Fudbaleri Srbije pobijedili su u vjerovatno najvažnijem meču u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i došli su na korak od vize za Njemačku, gdje će se naredne godine od 14. juna do 14. jula održati EURO.

Dragan Stojković Piksi je u naletu euforije već poručio da je to završen posao i da je Srbija već osigurala plasman na Evropsko prvenstvo poslije 24 godine i da neće dozvoliti sebi da ga Bugari sapletu na kraju.

Srbija može i bez bodova protiv Bugarske da obezbedi EURO, ukoliko Crna Gora ne pobedi Litvaniju u Podgorici i Mađarsku u Budimpešti.

Ukoliko formalnost protiv Bugara bude rešena kako svi i očekuju 19. novembra protiv Bugarske u Leskovcu, Srbija će dobiti značajnu finansijsku injekciju.

Naime, UEFA će učesnicima Evropskog prvenstva podeliti 371 milion evra. Od čega će svakom učesniku biti dodeljeno 9,5 miliona u startu!

To je minimalni novac koji će se sliti u kasu Fudbalskog saveza Srbije.

Ali, šanse za dodatnu zaradu su znatno veće. Naime, samo učešće na velikom takmičenju, donosi i veće ugovore sa sponzorima, nagradne fondove, veće interesovanje kompanija koje žele da budu sponzori, pa su šanse da se od marketinga zaradi velike i to bi moglo da donese još nekoliko miliona u kasu FSS-a.

Ali, i na Evropskom prvenstvu su velike šanse za dodatnu zaradu. Svaka pobjeda u grupi donosi milion evra više, dok remi donosi 500.000 evra.

Ako se prođe grupa i dođe do osmine finala, do donosi dodatnih 1,5 miliona. Plasman u četvrtfinale nagrađuje se sa 2,5 miliona evra. Za polufinale je nagrada 4 miliona evra. Onaj ko bude poražen u finalu dobija 5 miliona evra, a onaj ko osvaja zaradiće 8 miliona evra.

Dakle, maksimalna moguća zarada samo od Evropskog prvenstva je 34 miliona evra ukoliko bi Srbija osvojila titulu i imala sve pobejde, prenosi Telegraf.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments