Epidemiološka situacija u Prijedoru zadovoljavajuća

Created | By: freeradio | July 20, 2021
Epidemiološka situacija u Prijedoru zadovoljavajuća

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije Grada Prijedora konstatovano je da je epidemiološka situacija u ovom gradu zadovoljavajuća. Iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor je potvrđeno da trenutno nema nijedno lice pod zdravstvenim nadzorom, niti da je neko izašao iz zdravstvenog nadzora, niti pozitivnih na test virusa korona.

Ukupno do sada je izašlo iz zdravstvenog nadzora 7.882 lica, oporavljenih je 1.773 i ukupno do sad preminulih je 122 lica. Testiranja na prisustvo virusa korona se vrše po zahtjevima ljekara porodične medicine. Vakcinacija građana teče po planu shodno broju i vrsti vakcina, ali i kategoriji stanovništva kojoj su iste namijenjene. Masovna vakcinacija se vrši u prostorijama nekadašnje ARI ambulante, obezbjeđen je agregat za slučaj nestanka električne energije.

Inspekcijski nadzori i nadzori i kontrole policije i komunalne policije su redovni. U prioritetu se nalaze kontrole i nadzor rada restorana i kafića tokom dana vikenda. Pojačana je kontrola u saobraćaju radi povećanog broja vozila usljed dolaska građana Prijedora iz inostranstva.

U Dječijem vrtiću „Radost“ nema zaraženog osoblja, niti prijave zaraza među djecom. Centralni objekat vrtića je trenutno na kolektivnom godišnjem odmoru, dok objekti na Pećanima u Urijama rade. Za mjesec juli prijavljeno je 148 u objektima koji rade, a danas je prisutno 81 dijete. U avgustu mjesecu centralni objekat će raditi, dok su ostali na godišnjem odmoru, sa kapacitetom od 220 djece, koliko ih je prijavljeno. Od septembra vrtić radi u punom kapacitetu.

Odsjek za civilnu zaštitu je radio preventivne aktivnosti za slučaj bujičnih poplave Gomjenice i Miloševice koje su bile moguće usljed velikih padavina. Teren se obilazio svakodnevno, a ljudstvo je bilo u pripravnosti.

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017