Ekološki mural na obali Sane u Prijedoru

Created | By: freeradio | November 22, 2020
Ekološki mural na obali Sane u Prijedoru

Prijedor je dobio još jedan mural. Umjetničko djelo, čija je poruka da moramo biti savjesniji po pitanju očuvanja životne okoline, oslikano je na zidu u blizini gradskog kupališta na rijeci Sani. Autori su Stevan Šeatović i Miloš Bajić, a nesebično su im pomagali i mladi okupljeni u Omladinskoj organizaciji građana “Čuvari Sane”.

Tematika je ekološka, u skladu sa onim što rade “Čuvari Sane”. Željeli smo da pošaljemo jasnu poruku, a to je da bacanjem otpada, uništavamo prirodu, tako da smo izabrali slike, koje šalju poruku da ne bacamo smeće i da čuvamo ono što nam je priroda dala – istakao je Šeatović.

Ideju o oslikavanju murala pokrenuli su članovi Omladinske organizacije “Čuvari Sane”. Smatraju da je ovo jedan od načina da se doprinese ljepšeg izgledu ovog dijela grada, koji je već godinama zapušten.

Cilj je da donesemo promjenu na ovom šetalištu. Pravog svjetla nemamo, pa nam je cilj da barem ovaj dio zasija, na neki način – rekao je Milan Sadžak, predsjednik ove organizacije.

Ulična umjetnost sve je popularnija i u Prijedoru, pa nisu rijetki zidovi objekata koje krase murali. Ovo je samo jedan od nih.

Izvor: Kozarski

12 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017