Egipćanin u 75. godini postao najstariji svjetski profesionalni fudbaler

Created | By: freeradio | October 19, 2020
Egipćanin u 75. godini postao najstariji svjetski profesionalni fudbaler

Egipćanin Ezeldin Bahader, ponosni deda šestero unučadi, po Ginisovoj knjizi rekorda je postao najstariji svjetski profesionalni fudbaler, nakon što je odigrao drugu 90-minutnu utakmicu nedugo prije svoga 75. rođendana.

Bahaderov su svjetski rekord priznali u subotu naveče nakon utakmice na kojoj je promašio kazneni udarac. Meč koji je njegova ekipa odigrala 6. oktobra završio je 3:2 u korist protivničkog sportskog kluba El Ajat u egipatskoj trećoj ligi.

Nekadašnji igrač amater, koji će 3. novembra navršiti 75 godina, u martu je, na svojoj debitantskoj utakmici kao profesionalac postigao pogodak iz jedanaesterca. Istog je mjeseca planirao odigrati i drugu 90-minutnu utakmicu da bi oborio svjetski rekord, ali prekid sportskih događanja i aktivnosti radi suzbijanja širenja korona virusa stavili su njegove planove na čekanje.

Bahader je ranije novinarima rekao da ima 75 godina, kazavši im da ih je jednostavno “zaokružio”. Zahvaljujući njegovim poznim godinama ekipa je na utakmici 6. listopada imala sponzore i dobila velik publicitet. Subotnjoj su utakmici prisustvovali neki od šestero Bahaderovih unuka koji su ga došli bodriti, dovikujući mu: “Naprijed, djede!”

Rekord je do sada držao 73-godišnji Izraelac Isak Hajik, prenosi Hina.

fena

10 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017