EFEKTI VEĆ VIDLJIVI Evo kolika je brzina 5G mreže

Created | By: freeradio | November 24, 2020
EFEKTI VEĆ VIDLJIVI Evo kolika je brzina 5G mreže

Mrežna 5G tehnologija jedna od najaktuelnijih tema iz oblasti tehnologije, kako zbog brojnih inovacija i prednosti koje njeno uvođenje donosi, tako i zbog kontroverzi koje prate njeno uvđenje.

Različitim aspektima 5G tehnologije, svijet će se svakako baviti i u narednim godinama, kako ona bude postajala sve dostupnija. Međutim, tamo gdje su širokopojasne 5G mreže već uspostavljene, efekti njihovog uvođenja već su vidljivi.

Tako se, na osnovu do sada već instaliranih mreža, pokazalo da je 5G mreža od 1,4 do 14,3 puta brža u odnosu na 4G kada je brzina daunloada u pitanju.

Trenutno najbrža 5G mreža na svijetu funkcioniše u Saudijskoj Arabiji, gdje prosječna brzina “skidanja” sa interneta iznosi 414,2 Mbps. Poređenja radi, ista brzina u saudijskoj 4G mreži iznosi samo 28.9 Mbps.

Na osnovu podataka prikupljenih u periodu od prvog jula do 28. septembra, njemački statistički sajt Statista obajvio je listu trenutno najbržih aktivnih 5G mreža na svijetu, prenosi Telegraf.

Izvor:SrpskaInfo

7 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017