Dva nova jača zemljotresa i jutros u Petrinji

Created | By: freeradio | December 30, 2020
Dva nova jača zemljotresa i jutros u Petrinji

Direktor Seizmološke službe Ines Ivančić potvrdila je da su centralnu Hrvatsku jutros potresla dva nova jača potresa sa epicentrom na području Petrinje, magnitude 4,7 i 4,8 stepeni Rihterove skale, ističući da će se zemljište i dalje tresti i to duže vrijeme.

Potres u 6.15 časova bio je magnitude 4,7, a onaj nešto kasnije 4,8 s epicentrom na području Petrinje.

“Zemljište će se tresti duže vrijeme, jučerašnji potres bio je razoran i iza njega će s velikom sigurnošću uslijediti veliki niz potresa, među kojima će, sasvim sigurno, biti jačih”, rekla je ona hrvatskim medijima.

Ona je istakla da će i slabiji potresi imati uticaja na objekte u Petrinji i Sisku koji su oštećeni u jučerašnjem potresu.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović rekao je jutros da sa ruševina Petrinje opada sve ono što još nije otpalo.

“Ova druga neprospavana noć za Sisak i Baniju veliki je pritisak za budućnost i egzistenciju. Moramo biti sabrani i na dislokaciji od opasnih objekata. Ostali smo bez puno ljudi u županiji. Prestrašno je”, rekao je Dumbović.

Evropski mediteranski seizmološki centar /EMSC/ objavio je da je potres snage 4,7 Rihtera koji je jutros u 6.15 probudio stanovnike centralne Hrvatske, bio 38. potres koji se osjetio u Hrvatskoj u posljednjih 49 časova.

Nakon 11 minuta isto područje pogodio je još jedan potres magnitude 4,8 po Rihteru, a tri minute kasnije jedan od 3,9, što znači da je taj posljednji bio 40. potres koji se osjetio u zadnjih 49 časova.

U jučerašnjem potresu od 6,3 stepena Rihterove skale poginulo je sedam osoba. Materijalna šteta je ogromna, a u Petrinji gotovo da nema građevine koja nije oštećena.

Izvor: SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017