Dušan Bajević objavio spisak

Created | By: freeradio | September 28, 2020
Dušan Bajević objavio spisak

Fudbalska reprezentacija BiH narednog mjeseca igraće tri utakmice. Najvažnija je ona sa Sjevernom Irskom u okviru baraža za plasman na EURO 2020.

Za ovaj susret koji je zakazan na stadionu “Grbavica” u Sarajevu 8. oktobra, te za duele u 3. i 4. kolu UEFA Ligi nacija s Holandijom 11. oktobra u Zenici, te Poljskom tri dana kasnije u Varšavi selektor Dušan Bajević je pozvao 30 igrača.

“Igramo tri utakmice u sedam dana, što će biti veoma naporno, čak i ako se niko ne povrijedi ili razboli, zato smo odlučili pozvati njih 30 na pripreme”, objasnio je Bajević i dodao:

“U ovom trenutku najviše se bojimo povreda, jer će do okupljanja naši igrači odigrati još jednu utakmicu. Nadam se da s Ermin Bičakčićem nije ništa ozbiljno i da će se on pojaviti na prozivci naredne sedmice. Imaćemo na raspolaganju samo tri dana do susreta sa Sjevernom Irskom i nastojaćemo da to vrijeme iskoristimo najbolje što možemo kako bismo se pripremili i ostvarili rezultat koji želimo.”

Za utakmice sa Sjevernom Irskom, Holandijom i Poljskom pozvani su ovi igrači:

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić.

Odbrana: Ermin Bičakčić, Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić.

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Benjamin Tatar.

Napad: Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Edin Džeko, Armin Hodžić, Edin Višća, Elvir Koljić, Smail Prevljak.

Okupljanje bh. tima zakazano je za 5. ktobar u hotelu “Terme” na Ilidži.

nezavisne

93 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017