Dom za lica sa invaliditetom:Višak kupusa i brokule poklonili najstarijim i najmlađim

Created | By: freeradio | January 17, 2023
Dom za lica sa invaliditetom:Višak kupusa i brokule poklonili najstarijim i najmlađim

Štićenici Doma za lica sa invaliditetom Prijedor uz pomoć bijeljinske firma “Agromatko” proizveli su kupus i brokule za potrebe ove javne ustanove, a višak proizvoda poklonili su ovdašnjem Domu za starija lica i Dječijem vrtiću “Radost”, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ovog doma Nikola Vujasinović.
Vujasinović je naveo da štićenici i instruktori radne okupacije ovog doma obavljaju poslove na oko deset dunuma raznih usjeva.

On je dodao da je prošle godine prvi put ostvarena saradnja sa bijeljinskom firmom u okviru koje je na oglednom polju kupusa od oko 900 metara kvadratnih uzgojeno po pet sorti kupusa i brokule poznate japanske sjemenske kuće “Sakata”.

“Imali smo rod od sedam tona kupusa i dvije tone brokule, tako da smo zadovoljili svoje potrebe, a imali i viška. Taj višak poklonili smo najstarijim i najmlađim sugrađanima, a ponudili smo i javnim kuhinjama”, rekao je Vujasinović.

On je najavio da će i iduće godine partneri iz Bijeljine donirati sjemenski materijal i obezbijediti stručnu podršku.

Saradnju sa renomiranom bijeljinskom firmom prijedorski Dom za lica sa invaliditetom ostvario je posredstvom Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Prijedora, a prijedorska fimra “Poljonet” donirala je ovom domu najlon za plastenik.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017