Dogovoren način finansiranja prevoza za učenike

Created | By: freeradio | April 21, 2021
Dogovoren način finansiranja prevoza za učenike

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović i predstavnici svih 13 autobusnih prevoznika na području grada dogovorili su danas način naplate učeničkih karata, s obzirom na prekide školske godine usljed pandemije virusa korona.
Dio prevoznika za april je naplatio 50 odsto od mjesečne karte, a dio 25 odsto ili su vršili naplatu dnevnih karata u autobusu.

“Maturanti koji su platili 50 odsto mjesečne karte za prevoz istu će koristiti i za maj, odnosno polovinu tog mjeseca koliko im traje nastava, dok će svi ostali srednjoškolci koji su platili 50 odsto tom kartom putovati u junu, odnosno polovinu juna, koliko im traje nastava”, saopšteno je iz Gradske uprave Prijedor.

Pavlović je naglasio da prepoznaje značaj i odgovornost koju nosi posao prevoznika, da cijeni njihove napore ulžu koje kroz pandemiju da bi pružili adekvatne usluge građanima.

“Shvatajući tešku finansijsku situaciju u kojoj se prevoznici nalaze, gradonačelnik je najavio i finansijsku podršku rada prevoznika u visini od 2.000 KM, čija će prva polovina biti uplaćena krajem maja, a druga polovina pred početak naredne školske godine”, navedeno je u saopštenju.

Slični sastanci biće organizovani u periodu između dvije školske godine kako bi bio pronađen najbolji mogući model rada prevoznika na zadovoljstvo i njih i putnika.

Izvor: Srna

110 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017