Do petka toplo sa povremenom kišom, a onda zahlađenje

Created | By: freeradio | September 21, 2020
Do petka toplo sa povremenom kišom, a onda zahlađenje

U Republici Srpskoj će se toplo i promjenljivo vrijeme sa povremenom kišom i najvišom dnevnom temperaturom vazduha do 30 stepeni Celzijusovih zadržati do petka, 25. septembra, kada se očekuju obilnije padavine i zahlađenje.
Sutra će preovladavati sunčano i znatno toplije vrijeme, dok se poslijepodne lokalni pljuskovi i grmljavina očekuju u centralnom planinskom pojasu i Krajini.

Povremenih padavina biće i u centralnim, sjeverozapadnim, sjevernim i sjeveroistočnim krajevima, ali će prestati prema večeri, dok će na jugu biti pljuskova.

Vjetar će biti uglavnom slab i promjenjljiv, tokom dana umjeren južni i jugoistočni.

Minimalna temperatura vazduha biće od 11 do 16, na jugu do 18, u planinama osam stepeni, dok će maksimalna dnevna biti od 24 do 29, u planinama 20, na sjeveroistoku i do 31 stepen Celzijusov.

U srijedu, 23. septembra jutro će biti promjenljivo do pretežno oblačno. Od centralnih predjela na istok i svjeveroistok vedrije, na jugu sa uslovima za mjestimičnu kišu.

Tokom prijepodneva i oko podneva većinom suvo, te sunčano, a tokom dana promjenljivo oblačno sa pojavom povremene kiše, pljuskova, a kasnije i grmljavine, uglavnom u južnoj polovini zemlje.

Prema večeri i u noći očekuje se smanjenje oblačnosti, osim juga gdje ostaje promjenljivo do pretežno oblačno, uz mogućnost po kojeg pljuska.

Minimalna temperatura vazduha biće od 13 do 18, u planinama deset stepeni, dok će maksimalna dnevna biti od 22 do 27, u planinama 19, a na sjeveroistoku do 30 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 24. septembra jutro će biti malo do umjereno oblačno, od juga na jugoistok i istok promjenljivo, a tokom dana sunčano.

Minimalna temperatura vazduha od 12 do 17, u planinama osam stepeni, a maksimalna dnevna od 22 do 27, u planinama 19, na sjeveroistoku do 29 stepeni Celzijusovih.

U petak, 25.septembra jutro će biti promjenljivo do pretežno oblačno i vjetrovito. Duvaće jak na momente olujni jugo.

Tokom prijepodneva očekuje se naoblačenje od juga, jugozapada i zapada prema centralnom pojasu, a zatim sjeveru i sjeveroistoku.

Na jugu i jugozapadu se očekuju pljuskovi sa grmljavinom i lokalno obilnijim padavinama.

Poslijepodne i prema večeri se zona padavina širi na većinu predjela, dajući kišu i pljuskove, a biće i grmljavinskih procesa, dok se u noći na subotu očekuje osjetno zahlađenje.

Minimalna temperatura vazduha biće od 12 do 17, u planinama osam stepeni, a maksimalna dnevna od 19 do 24, u planinama 13 stepeni Celzijusovih.

12 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017