Do kraja sedmice pretežno sunčano, u subotu osvježenje

Created | By: freeradio | June 30, 2022
Do kraja sedmice pretežno sunčano, u subotu osvježenje

U Republici Srpskoj će do kraja sedmice biti pretežno sunčano i vruće, uz moguću povremenu kišu i pljuskove i osvježenje od subote, 2. jula, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dalji rast temperature očekuje se od sutra kada će biti pretežno sunčano i vruće vrijeme. Poslije podne i uveče od zapada ka istoku biće uslova za pojavu pljuskova sa grmljavinom, lokalno može biti i nepogoda.

Tokom noći na subotu, 2. jul, u dosta mjesta biće tropska noć, a temperatura neće padati ispod 20 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, jugozapadni i zapadni, u toku noći u skretanju na sjeverni.

Minimalna temperatura vazduha biće od 18 do 24, u višim predjelima od 15, a maksimalna od 34 do 39, u višim predjelima od 29 stepeni Celzijusovih.

U subotu, 2. jula, na sjeveru i zapadu očekuje se osvježenje uz postepeno naoblačenje i povremenu kišu. Temperatura će biti niža i prijatnija u odnosu na prethodne vrlo tople dane.

Na jugu i istoku i dalje će biti vrlo toplo i sunčano, poslije podne na istoku su najavljeni pljuskovi sa grmljavinom, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode.

Minimalna temperatura vazduha biće od 18 do 25, u višim predjelima od 15, a maksimalna od 28 na sjeverozapadu do 37 na jugu i jugoistoku, u višim predjelima na zapadu od 23 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 3. jula, biće pretežno sunčano i toplo vrijeme, lokalno i vruće, poslije podne će doći do razvoja oblaka u centralnim i istočnim krajevima koji će usloviti pljuskove sa grmljavinom, a kasnije će se premještati na sjever.

Minimalna temperatura vazduha biće od 18 do 24, u višim predjelima od 16 stepeni, a maksimalna od 32 do 37, u višim predjelima od 26 stepeni Celzijusovih.

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017