Do kraja godine biće zasađeno 1000 sadnica drveća

Created | By: freeradio | April 20, 2021
Do kraja godine biće zasađeno 1000 sadnica drveća

Grad Prijedor, kao partner projekta <“Via Dinarica”>, i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) sa zadovoljstvom najavljuju početak realizacije UNDP Incijative za zeleniju i održivu budućnost koja ima za cilj sadnju 40.000 sadnica na području 40 jedinica lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini u 2021. godini.

Ovom inicijativom nastoji se odgovoriti na problem zagađenja vazduha, zemljišta i vode. Aktivnosti poput sadnje drveća mogu imati značajan uticaj ukoliko se preduzimaju redovno i u većem obimu. Drveće sprječava klizišta i eroziju zemljišta, smanjuje rizik od poplava, obogaćuje vazduh, pomaže u borbi protiv klimatskih promjena.

Cilj je da se zasadi 40.000 sadnica na dječjim igralištima, šetalištima, izletištima, dvorištima škola, vrtića, bolnica i javnih ustanova, obalama rijeka, industrijskim zonama i drugim lokacijama. Opštine doprinose sa 28.000 sadnica, UNDP sa preostalim iznosom.

Izvor: http://prijedorgrad.org/

8 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017