2. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorDo 15. januara podnošenje zahtjeva za prisustvo sjednicama Skupštine grada

Do 15. januara podnošenje zahtjeva za prisustvo sjednicama Skupštine grada

Skupština grada Prijedora objavila je danas javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobrenje prisustva sjednicama gradskog parlamenta u 2023. godini, a rok za podnošenje je 15. januar.
“Javni poziv upućuje se putem sredstava javnog informisanja nevladinim organizacijama, udruženjima građana, sindikatima i drugim subjetkima registrovanim u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Republike Srpske, radi ostvarivanja načela javnosti u radu”, navedeno je u pozivu.

Prioritet za dodjelu akreditacije imaju subjekti koji se bave pitanjima koja razmatra Skupština grada Prijedora, a potredsjednik gradskog parlamenta će sa predsjednicima odborničkih klubova utvrditi kojim će udruženjima biti odobreno prisustvo u 2023. godini, uvažavajući elemente navedene u zahtjevima, te vrijeme i prostor.

“Odobravanje prisustva sjednicama ne znači automatski i pravo obraćanja na sjednicama, već se ovo pravo može steći po naknadnom odobrenju predsjednika Skupštine grada Prijedora i predsjednika odborničkih klubova u svakom pojedinačnom slučaju i nakon svakog pojedinačnog zahtjeva”, navedeno je u pozivu.

Za ovu godinu bilo je odobreno prisustvo za svih devet subjekata koji su se prijavili blagovremeno, a to su udruženja građana “Altruist”, “Don”, “Čuvari Sane” i “Rusag”, Udruženje penzionera, Boračka organizacija, Organizacija porodica poginulih boraca, Poljoprivredna zadruga “Kooperativa” i Omladinska organizacija “Princip”.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments