1. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiDječiji vrtić "Radost" Prijedor:Stiglo novo vozilo za prevoz hrane najmlađima

Dječiji vrtić “Radost” Prijedor:Stiglo novo vozilo za prevoz hrane najmlađima

Dječiji vrtić “Radost” Prijedor dobio je danas novo vozilo, namijenjeno isključivo za prevoz hrane, izjavila je direktor ove predškolske ustanove Gordana Jekić.
“Mi smo imali samo jedno službeno vozilo i ono se do sada koristilo za sve potrebe vrtića, a sada ćemo imati vozilo koje će se koristiti isključivo za prevoz hrane, kako je i propisano”, rekla je Jekićeva Srni.

Za nabavku novog vozila vozila “fijat doblo” italijanska nevladina organizacija Udruženje “Program” Prijedor donirala je 8.000 evra, a razliku do 30.300 KM obezbijedio je grad Prijedor iz granta za obrazovanje.

Dragan Došen iz Udruženja “Program” Prijedor rekao je da je riječ o projektu koji godinama finansira regija Trentino Alto Adiđe i u okviru kojeg su, između ostalog, otvorena javna kuhinja u LJubiji, sanirani mokri čvorovi u osnovnim školama “Petar Kočić” i “Desanka Maksimović”, a sada nabavljeno novo vozilo za vrtić.

“Svake godine uspijevamo da ostvarimo kofinansiranje iz drugih izvora i tako uspijevamo dobiti i donatorska sredstva iz italijanske regije. Ovo vozilo za duži period rješava pitanje dostave hrane u javnoj predškolskoj ustanovi”, naveo je Došen.

Došen je naveo da Udruženje “Program” Prijedor već 23 godine radi usko sarađuje sa lokalnim vlastima u Prijedoru na način da se predlažu ideje, diskutuje o prioritetima, obezbjeđuju donacije i da se realizuju projekti kojima se rješavaju konkretni problemi.

“Vozilo je danas stiglo. Slijedi dio posla u vezi sa dokumentacijom, a potom će u saradnji sa Gradskom upravom biti upriličena i zvanična primopredaja, nakon čega će vozilo biti u funkciji”, rekao je Došen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments