22. Septembra 2023.
NaslovnicaZabavaMuzikaDino nas je napustio prije 15 godina, a ona nestala sa scene:...

Dino nas je napustio prije 15 godina, a ona nestala sa scene: Sjećate li se ovog velikog hita?

Sjećate li se hita Od Splita do Beograda, koji su zajedno snimili Dino Dvornik i Snežana Mišković Viktorija?

Na jednoj Instagram stranici pojavila se fotografija ovo dvoje muzičara i podsjetila nas na vremena kad su zajedno žarili i palili scenom. Fotografija datira iz 1991. godine.

Dino je preminuo prije 15 godina, samo 18 dana prije nego što bi proslavio svoj 44. rođendan i pola godine nakon što mu je umro otac čuveni glumac – Boris Dvornik.

Pjevač je preminuo od smrtonosne kombinacije lijekova za smirenje i antidepresiva, a Viktorija se 2013. godine povukla sa scene jer nije dovoljno zarađivala. Također, tokom 2017. godine se spekuliralo da ima problema s kamatarima te da zbog toga prodaje stan. Pored toga, borila se i s narkoticima.

Tek u trideset trećoj sam prvi put vidjela heroin, ovu drogu su koristili muzičari s kojima sam snimala ploču. Vidjela sam da ti ljudi ne funkcioniraju bez toga. Pojma nisam imala da uzimanje droge može dovesti do situacije da čovjek umre od obične upale pluća, od gripe, da propada cijeli organizam, stradaju kosti. Gledala sam jednog prijatelja koji je svoj zub izvadio prstima.

Heroin sam probala iz znatiželje, neznanja i radoznalosti. Poslije završetka snimanja, nakon što sam ga uzela, osjećala sam se kao da me je savladala gripa. Kolege su mi rekle da je to početak krize. Pobjegla sam ubrzo na more i više nikad nisam pogledala to svojim očima. Iglu nikad nisam probala. To sam gledala samo na filmu”, rekla je Viktorija, piše Story.

Radiosarajevo

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments