30. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorDanas počinje manifestacija "Plodovi našeg sela"

Danas počinje manifestacija “Plodovi našeg sela”

U Prijedoru će danas početi dvodnevna manifestacija “Plodovi našeg sela” tokom koje će svoje proizvode izložiti dvadesetak proizvođača voća i povrća koje dospijeva u jesen.
Vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Danijel Egić rekao je da je ideja da se ponovo aktivira kampanja “Kupujmo domaće, naše je bolje”.

“Naši kupci, konzumenti voća i povrća, trebalo bi da znaju od koga kupuju, da imaju svijest da kupuju od domaćeg proizvođača”, rekao je Egić novinarima u Prijedoru.

On kaže će se ovoj manifestaciji predstaviti i prerađivači voća i povrća, proizvođači džemova, sokova i svega ostalog što se može proizvesti od sezonskog voća.

Egić je najavio da će biti predstavljene i Voćarska zadruga “Kooperativa” i novoosnovana zadruga “AgroPrijedor”.

On je naveo da je će se nakon završetka manifestacije određena količina voća i povrća pokloniti prijedorskim vrtićima.

Egić je dodao da je namjera da se prvo obrate domaćim proizvođačima i institucije i privredni subjekti koji nabavljaju voće i povrće za svoje kuhinje i pripremaju tople obroke za svoje radnike.

Odjeljenje za poljoprivrednu i ruralni razvoj ovu manifestaciju, koja će biti održana na tržnici na Pećanima, realizuje u saradnji sa prijedorskom kancelarijom Područne privredne komore Banjaluka.

Izvor:SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments