Danas na sjeveru zemlje i dalje oblačno

Created | By: freeradio | November 11, 2020
Danas na sjeveru zemlje i dalje oblačno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će u nižim predjelima na sjeveru biti oblačno, a u južnim krajevima pretežno sunčano, uz malu dnevnu oblačnost i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom do 19 stepeni Celzijusovih.
Jutro na sjeveru oblačno, u nižim krajevima mjestimično sa maglom koja će se duže zadržati, u višim predjelima i Hercegovini pretežno vedro. Tokom dana u sjevernim krajevima oblačno i svježe, a u južnim pretežno sunčano, uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost i toplije.

Vedro će biti i na planinama, tako da će i tamo biti viša temperatura vazduha u odnosu na niže predjele gdje se formirala temperaturna inverzija – takozvana jezera hladnijeg vazduha, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od devet do 14, na jugu oko 19, dok će u nižim krajevima, gdje se magla i niska oblačnost bude zadržala, sjevernoj polovini zemlje, temperatura biti nekoliko stepeni viša u odnosu na jutarnju, odnosno od pet do osam stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor:SRNA

13 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017